Zuiderzeemuseum ontvangt 779.065 euro van de BankGiro Loterij en wordt partner van de Museum Plus Bus

Op het Goed Geld Gala van de BankGiro Loterij ontving het Zuiderzeemuseum een cheque van totaal 779.065 euro. Door deze flinke bijdrage kan het museum aankomend jaar onder andere aantrekkelijke presentaties in het binnen- en buitenmuseum maken, de collectie restaureren en deze in volle glorie tonen aan het publiek. Daarnaast kreeg het Zuiderzeemuseum deze week het goede nieuws dat het partner is geworden van de Museum Plus Bus, een bijzondere initiatief voor senioren dat ook wordt gesteund door de BankGiro Loterij.

Groot belang

Directeur Stephan Warnik nam namens het museum de cheque van de BankGiro Loterij in ontvangst. Stephan Warnik: “De steun van de loterij is van groot belang voor het Zuiderzeemuseum. Zo konden we afgelopen jaar de kalkovens en het filmhuis restaureren en wordt nu het schipperscafé Hindeloopen onder handen genomen. Ook de langgekoesterde wens om een nieuw jaarlijks winterevenement te organiseren ging dankzij de loterij in vervulling. De eerste editie van Zuiderzeelicht werd afgelopen kerstvakantie gerealiseerd en was met bijna 10.000 bezoekers een groot succes. Zonder de steun van de BankGiro Loterij was dit niet mogelijk geweest.”

 

 

Het Zuiderzeemuseum is verheugd te melden dat het museum partner is geworden van de Museum Plus Bus. Deze bus rijdt speciaal voor groepen ouderen die niet meer in staat zijn om zelfstandig een museum te bezoeken, vanwege hun lichamelijke conditie, geïsoleerde leefomgeving en/of financiële situatie. Dankzij de steun van de BankGiro Loterij kunnen jaarlijks vele ouderen één van de veertien musea die partner zijn van Museum Plus Bus volledig kosteloos en geheel verzorgd bezoeken. Het museum is blij met dit nieuwe partnerschap. Stephan Warnik: “Het Zuiderzeemuseum wil zijn collectie op een laagdrempelige wijze presenteren aan een breed publiek, waaronder ook senioren. De vorm en inhoud van het museum zijn bij uitstek geschikt om de interactie tussen de bezoekers onderling te stimuleren. Met deze samenwerking vergroten we niet alleen ons publieksbereik, maar dragen we nog meer maatschappelijk bij.”

 

 

In totaal kan de BankGiro Loterij dit jaar dankzij haar deelnemers ruim 74,8 miljoen euro schenken aan 78 musea en andere culturele instellingen door heel Nederland. Dat is bijna 8 miljoen euro meer dan vorig jaar. Deze bijdrage, bijeengebracht door de deelnemers van de BankGiro Loterij, gaat direct naar het behoud van cultuur en cultureel erfgoed in Nederland. www.bankgiroloterij.nl

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.