Wandelingen in Nafpaktos, een onbekend bestemming in Griekenland

Dit deel van West-Griekenland is nog geen bekende vakantiebestemming, maar de bezoekers die ervoor kiezen, zullen prachtige historische steden ontdekken met buitengewone, natuurlijke landschappen zowel in de bergen, als bij het meer en de zee. De ervaringen die ze gaan beleven gaan ze voor lange tijd bijblijven!
Het wijdere gebied rond Nafpaktos en Mesolonghi is een exemplarisch voorbeeld van een onbekende bestemming die het ontdekken waard is!

Rust

De historische binnenstad van Nafpaktos, slechts anderhalf uur van Athene af, straalt een rust uit die u zal betoveren. De Venetiaanse haven van de stad in combinatie met de kronkelende wegen die leiden naar het kasteel met een prachtig uitzicht van de omgeving. Ten noorden van de stad staan 40 schilderachtige dorpjes verspreid tussen de bossen van dennen, eiken en kastanjebomen en natuurlijke rivierbronnen met kristalhelder water. Het gebied is goed te bewandelen door een goed onderhouden netwerk van paden, die liefhebbers van wandelen en mountainbiken zullen verrassen. Voor de meest avontuurlijke bezoekers is de Evinos-rivier geschikt voor wateractiviteiten zoals kajakken en raften.

 

 

Zeer dicht bij Nafpaktia kan de bezoeker Mesolongi ontdekken. Nog een bestemming vol met geheimen voor de bezoeker. Haar naam betekent ‘tussen twee meren’ (Mezzolanghi) en is een stad met mooie voorbeelden van de traditionele architectuur en met een rijke historie en cultureel erfgoed.

 

 

De lagune van Mesolongi, tussen de rivieren Evinos en Acheloos, is het grootste wetland in Griekenland! Het is een echt natuurlijk paradijs met eilanden, bossen op de rivieroevers, duinen, steile bergen en heuvels.

In de omgeving treft u ook een rijke flora en inheemse fauna die opgenomen staat in de Ramsar-conventie. De waadvogels zijn hier te vinden op geweldige ontmoetingen en de natuurliefhebbers kunnen het hele jaar genieten van vogelspotten en fotografie!

Afgezien van geschiedenis en natuur, heeft het wijdere gebied ook gastronomisch interesse. De lagune van Mesolongi staat bekend om zijn alen, maar ook om de kwelders waar het kristalheldere, eersteklas zout uit Mesolongi wordt verzameld. De ster van het gebied is echter de Bottarga, de fijne en dure delicatesse geproduceerd door de eieren van de grootkopharder en heeft recht op een POB-karakterisering (beschermde oorsprongsbenaming).

Het gebied staat ook bekend om zijn uitstekende smaakvolle vlees uit het bergachtige Nafpaktia, fantastische garnalen van Amvrakikos, de glykopikantiki graviera en pecorino armyroutsiko van Amfilochia. In de buurt ligt Xeromenos, deze plaats staat bekend voor zijn vleesspecialiteiten die de lokale bevolking maakt. 
Voor meer informatie over Nafpaktos en andere wandelbestemmingen in Griekenland u kunt ook een bezoek brengen aan de stand van het Grieks verkeersbureau bij de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht van 2 tot met 4 maart 2018.

of u kunt een e-mail sturen naar visitgreece@visitgreecebenelux.nl of bellen naar 020-6248786.

Koop je kaarten voor de Fiets & Wandelbeurs met korting

De Fiets & Wandelbeurs is 2, 3 en 4 maart 2018 in de Jaarbeurs in Utrecht. Dit jaar kun je dus ook op vrijdagmiddag fietsplezier beleven op de beurs. Themaland van deze editie is outdoorwalhalla Zwitserland. Van routes tot bestemmingen, en van outdoormateriaal tot lezingen: het is er allemaal te vinden en te beleven. Ontdek het laatste nieuws op Fietsrondje.nl. Koop nu je entreekaartje met €2,50 korting en sla de wachtrijen voor de kassa over.

Comments are closed.