Lancering ‘Grensgevallen’, een nieuwe wandelgids

Wandelaars die houden van bossen, panorama’s en een mondje Frans, hoeven niet naar het verre zuiden van België te rijden. Met de nieuwste publicatie van Toerisme Oost-Vlaanderen krijgen ze een gids met 5 wandelroutes in handen, die hen op en over de taalgrens brengt, van de Vlaamse Ardennen naar het Pays des Collines en weer terug. ‘Grensgevallen’ werd vandaag voorgesteld in het Muziekbos in Ronse.

Wandelpaden

Met een netwerk van 850 kilometer aaneengesloten wandelpaden mag de Oost-Vlaamse regio Vlaamse Ardennen zich sinds 2017 een Wandelwalhalla noemen. Dit fabelachtige landschap heeft alles om dag- en weekendtoeristen het gevoel te geven ver van huis te zijn. Met haar derde publicatie uit een nieuwe serie wandelgidsen voegt Toerisme Oost-Vlaanderen daar een extra exotische toets aan toe. Met de nieuwe gids Grensgevallen stappen natuurliefhebbers vanop de hoogste punten in de Vlaamse Ardennen de taalgrens over naar het sprookjesachtige Pays des Collines in de Waalse provincie Henegouwen. De 5 routes uit de gids sluiten op elkaar aan, wat goed nieuws is voor echte doorstappers, die twee of meerdere routes kunnen combineren. Knooppuntbordjes wijzen de weg en houden je op het juiste pad.

 

 

Taalgrenswandelroutes

‘Ook in het verleden hadden we taalgrenswandelroutes,’ zegt gedeputeerde-voorzitter van Toerisme Oost-Vlaanderen Eddy Couckuyt. ‘Maar toen hadden we in dit deel van de Vlaamse Ardennen nog geen knooppuntennetwerk en dus ook geen aansluiting op het netwerk van Picardisch Wallonië. Sinds 2017 stap je via de Oost-Vlaamse netwerken Getuigenheuvels en Bronbossen zó het Waalse netwerk Pays des Collines binnen, door een landschap dat bij beide buren even idyllisch is en waar de bewoners even hartelijk zijn, ook al spreken ze een andere taal.’

 

 

Grensgevallen richt zich voor de volle honderd procent op liefhebbers van het betere benenwerk. De vijf routes zijn tien tot zestien kilometer lang en doorkruisen uitgestrekte beukenbossen en glooiende akkers en weiden, en geven zo zicht op de rollende heuvels aan beide zijden van de taalgrens. Talrijke B&B’s en vakantiehuizen liggen er zo goed als óp de wandeltrajecten. Overnachten, meteen op pad gaan en ’s avonds luxueus genieten van een heerlijke maaltijd en een gezellig bed is een troef die Grensgevallen tot een hebbeding voor weekendstappers maakt. Een extra troef onderweg zijn enkele nieuwe gestroomlijnde rustbanken – of Sinnenbanken – op pittoreske locaties, zoals de Geuzentoren in het Muziekbos, met een uitzonderlijk zicht op de omringende natuur. Deze infrastructuur werd gedeeltelijk gefinancierd door Toerisme Vlaanderen.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.