Campagne Turkish Airlines ‘Five Senses’ gelanceerd op Super Bowl

In de nacht van 4 op 5 februari 2018 ging de nieuwe commercial van Turkish Airlines in première tijdens de Super Bowl: de NFL-finale (National Football League) en tevens de populairste Amerikaanse tv-uitzending van het jaar.

Hartchirurg

In de commercial neemt Dr. Oz, de hartchirurg en televisiepersoonlijkheid die bekendheid verwierf met zijn optredens in Oprah Winfrey’s show, de kijker mee op wereldreis aan de hand van de 5 zintuigen. De video is van de bekroonde Deense regisseur Martin Aamund en werd in een maand tijd opgenomen op verschillende bestemmingen van Turkish Airlines in Noord-Europa, Afrika en het Verre Oosten.

 

 

Extreme weersomstandigheden

De video is gefilmd onder extreme weersomstandigheden, met temperaturen die opliepen tot 50 graden Celsius in de Saharawoestijn en daalden tot onder de nul graden Celsius bij het noorderlicht, en viert het vermogen van het menselijk lichaam om te presteren onder uiteenlopende omstandigheden.

 

 

‘Widen Your World’, de slogan van Turkish Airlines en daarmee ook van de commercial, is een oproep aan de kijker om de wereld te ontdekken, en zo zichzelf, met behulp van zijn of haar 5 zintuigen.

Zintuigen

Met onze zintuigen ervaren we de wereld ieder op een unieke manier. Voelen, ruiken, horen, zien en proeven zijn 5 unieke manieren om plekken letterlijk ‘tot je te nemen’ en een moment, een ervaring, een herinnering te creëren. De ‘Five Senses’-campagne inspireert kijkers om een gevoel van ontzag te ervaren zowel voor de wereld binnenin het lichaam als voor de buitenwereld waarmee Turkish Airlines hen verbindt.

Missie

Ahmet Olmuştur, Chief Marketing Officer (CMO) van Turkish Airlines: “Als luchtvaartmaatschappij die naar meer landen vliegt dan welke maatschappij dan ook, geloven we er sterk in dat onze missie veel breder is dan alleen onze passagiers naar hun plaats van bestemming brengen. We stimuleren hen actief om de wereld te ontdekken, en daarmee zichzelf. Onze nieuwe ‘Five Senses’-campagne benadrukt de ervaringen die elke reis oplevert om het onbekende ten volle te ontdekken met onze 5 zintuigen.” “We zijn heel blij met de feedback en resultaten van onze reclamecampagnes met beroemdheden, die we tot nu toe gedraaid hebben. Die van vorig jaar met Morgan Freeman bijvoorbeeld, was een grote hit. Nu kijken we uit naar de nieuwe samenwerking met Dr. Oz. Met onze ‘Widen Your World’-missie tijdens onze reis, die de wereld zal inspireren om nieuwe dingen te ontdekken, blijven we ons leiderschap behouden.”

Reiservaring

Dr. Mehmet Oz benadrukt het belang van een kwalitatieve reizigerservaring: “Als arts heb ik mijn leven gewijd aan het overbrengen van de wonderen van het menselijk lichaam op de wereld. Daarom werk ik ook graag samen met Turkish Airlines aan hun nieuwe ‘Five Senses’-campagne. Samen verkennen we de unieke ervaringen die we kunnen hebben op diverse locaties over de hele wereld, terwijl we onze nieuwsgierigheid oproepen en ons publiek een gevoel van verwondering bieden.” De nieuwe commercial is een vervolg op de succesvolle commercial waarin Morgan Freeman de hoofdrol speelde, die in première ging tijdens de rust van de Super Bowl van 2017. Deze video werd met 53 miljoen views een van de meest bekeken Super Bowl-commercials op YouTube. In 2016 sponsorde Turkish Airlines ‘Batman v Superman: Dawn of Justice’. Ook de commercial die onderdeel was van dit sponsorschap, werd voor het eerst uitgezonden tijdens de Super Bowl en trok naar schatting 800 miljoen kijkers over de gehele wereld. ‘Kobe vs. Messi: The Selfie Shootout’, een andere commercialdeal van Turkish Airlines met Lionel Messi en Kobe Bryant, werd door YouTube uitgeroepen tot beste reclamevideo van het afgelopen decennium.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.