Seabourn onthult details kunstcollectie aan boord nieuw schip

Naast een opvallend modern ontwerp, uitstekende cuisine en Seabourn’s hoogstaande service gaat Seabourn’s nieuwste schip, Seabourn Ovation, gasten verbazen met een nieuwe kunstcollectie van wereldniveau. Het schip wordt dit voorjaar gelanceerd.

Kunstwerken

Op uitnodiging van ontwerper Adam D. Tihany heeft een team van ArtLink een collectie van meer dan 1600 kunstwerken van bijna 120 artiesten samengesteld. Deze wordt momenteel aan boord geplaatst zodat het klaar is wanneer het schip in mei te water komt. De kunstwerken, die uit 5 continenten komen, zijn een weerspiegeling van de verschillende klimaatzones in de wereld, zijn flora, fauna en leefgebied.

 

 

Gasten

“Seabourn’s veeleisende gasten waarderen verfijnd design en prachtige kunst die het complementeert,” aldus Richard Meadows, president van Seabourn.” We hebben samengewerkt met Adam en het ArtLink team om een grote collectie van geraffineerde, actuele stukken bijeen te brengen zodat iedereen die met Seabourn Ovation reist een reden heeft om over het schip te zwerven en deze inspirerende werken gaat waarderen.”

 

 

Onderdeel van de kunstcollectie op Seabourn Ovation is een glazen kunstwerk van Luciano Vistosi, genaamd “Warrior The Second”. Dit stuk, een Murano glassculptuur van gepolijst en gehamerd groen kristal, is gecreëerd in 1991 en krijgt een plek op dek 4 bij het Atrium. Een 2e sculptuur van Vistosi komt op dezelfde locatie op Seabourn Encore.

Sfeer

The Grill van Thomas Keller is een restaurant geïnspireerd op een klassiek Amerikaans restaurant van weleer. Hiervoor heeft het curatoren team van ArtLink zwartfit foto’s uit de jaren ’60 geselecteerd die op de muren in The Grill komen zodat ze aansluiten op de sfeer van het restaurant. De foto’s laten een vergeten tijdperk zien van elegantie en glamour van Amerikaanse iconen als Eve Arnold, William Helburn en Alexander Liberman. Ook hangen er 2 originele litho’s van de Amerikaanse abstracte expressionist Frank Stella.

Noemenswaardige stukken

Er zijn nog enkele andere bijzondere kunstwerken op de Seabourn Ovation aanwezig. An Artistic Take on Sea Life: kunstenaar Valeria Nascimento, die stukken voor Seabourn Encore heeft gemaakt, heeft een wandsculptuur gecreëerd voor Seabourn’s Ovation restaurant, Sushi. Het stuk met de titel “Zwart koraal” is gemaakt van zwart porselein met een vorm die doet denken aan levende organismes uit de diepe oceaan en toont de breekbaarheid van de natuur. A Citizen of The World: er wordt gezegd dat we gevormd worden door de plekken en mensen waarmee we in contact komen. De Koreaanse keramiek kunstenaar Yoo Eui Jeong maakt gebruik van technieken waarbij de invloed van de hedendaagse cultuur op traditionele kunstvormen zichtbaar is. Hij heeft een unieke vaas gemaakt voor de lift lobby van Seabourn’s Ovation. Zijn handgemaakte vazen stonden eerder tentoongesteld in het Victoria and Albert Museum in London.

Indrukwekkedne fotografie

Objectively Beautiful: Seabourn’s Ovation Club Lounge beschikt over indrukwekkende fotografie van gemengde techniek door Jose Romussi. De zwartwit foto van een vrouw heeft weelderige tinten van wilde bloemen die handmatig op de foto zijn geborduurd. Romussi’s limited edition fotografie onderzoekt het spectrum van schoonheidsstandaarden in de diverse culturen over de hele wereld. “Hoewel design een ruimte identiteit geeft, geeft kunst het persoonlijkheid,” aldus Tihany. “De kunstcollectie op Seabourn Ovation is een holistisch en intrinsiek onderdeel van het scheepsontwerp.

Innovatieve programma’s

Gasten die met Seabourn cruisen, ervaren aan boord innovatieve programma’s en samenwerkingen met geselecteerde bedrijven en particulieren die matchen met de Seabourn belofte van hoge kwaliteit en uitzonderlijke service. Hieronder valt ‘An Evening with Tim Rice’, de nieuwe avondshow exclusief voor Seabourn in samenwerking met Belinda King Creative Productions; Spa en Wellness met Dr. Andrew Weil, een holistische spa en wellness ervaring met fysieke, sociale en spirituele elementen en The Grill van Thomas Keller, een restaurant geïnspireerd door het klassieke Amerikaanse steakhouse uit de jaren ’50 en ‘60. The Grill is exclusief voor Seabourn, een uniek culinair concept van top chef Keller waarbij er een verassende draai wordt gegeven aan iconische gerechten die worden geserveerd.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.