Blue Monday campagne van Eurail.com groot success

Eurail.com, het Nederlandse e-commercebedrijf dat wereldwijd Interrail en Eurail treinpassen verkoopt, maakt een vliegende start in 2018 met een campagne rond Blue Monday.

Met content over mooie en opbeurende bestemmingen in Europa en een kortingsactie, veranderde het Utrechtse bedrijf de somberste dag van het jaar naar een mooi vakantievooruitzicht. Wereldwijd verkocht Eurail.com in 6 dagen bijna 4.000 treinpassen, ongeveer 3,5 keer meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

SUBTITEL

De crossmediale campagne werd in 10 talen ingezet via e-mail marketing, de eigen social media kanalen van Eurail.com, Google Display advertising, affiliates en een aparte landing page, met content rond het thema Blue Monday en een kortingsactie op de Europese treinpassen. Daarnaast werd er een klok op de website en landing page gezet die aftelde naar het eind van de actie, die gaf de campagne extra urgentie en zorgde voor een forse piek in de laatste uren van de campagne. Via social media (Facebook, Twitter en Instagram) werden ruim 1,2 miljoen mensen wereldwijd bereikt. Ook via het Customer Service team werden potentiële klanten gewezen op de lopende campagne.

 

 

Reisplatform

NS International, DB (Duitse spoorwegen), NMBS (Belgische spoorwegen), en treinreisplatform RailCC, alle vier white label partners van Eurail.com, namen ook deel aan de campagne. Ook zij zagen een forse groei in de verkoop van Interrail passen gedurende de campagne. “Eurail.com legt zich steeds meer toe op korte campagnes die aansluiten bij de actualiteit en onderwerpen die dichtbij onze reizigers staan. Een mooi voorbeeld hiervan was onze campagne rond Black Friday en Cyber Monday vorig jaar november. Net als deze campagne was ook de Blue Monday actie een groot succes. We zullen komend jaar dan ook zeker meer van dit soort korte campagnes organiseren rond thema’s die dichtbij onze klanten staan. Goed luisteren naar de klant staat daarbij, zoals bij alles wat we doen, centraal”, aldus Dennis Rijntjes, Business Development Manager bij Eurail.com.

Interrail passen

De meeste Interrail passen (treinpassen voor Europeanen) verkocht Eurail.com aan reizigers in het Verenigd Koninkrijk, Spanje en Duitsland. De Eurail passen, bestemd voor reizigers van buiten Europa die Europa per trein willen verkennen, waren het meest populair in de Verenigde Staten, Zuid-Korea en Australië. Maar ook reizigers uit verschillende andere landen maakten gebruik van de actie.

 

 

Brenda van Leeuwen, CEO bij Eurail.com: “Onze passen zijn veel meer dan gewoon een treinreis. Uit eigen ervaring en van onze klanten weten we dat Interrailen echt een unieke ervaring is. In onze campagnes leggen we daarom de nadruk op content rond de treinreis zelf in combinatie met de mooiste Europese bestemmingen. De cijfers laten zien dat onze reizigers die aanpak waarderen.”

Over Eurail.com

Eurail.com is een snelgroeiend e-commercebedrijf dat treinpassen verkoopt waarmee reizigers door Europa kunnen reizen met 1 pas. Het verkoopt Interrail Passen aan Europeanen bewoners en Eurail Passen aan niet-Europeanen. In 2017 verkocht het bedrijf 155.600 Interrail Passen en 136.200 Eurail Passen. Eurail.com is 1 van de grootste online reisorganisaties in Nederland en behaalde in 2017 een omzet van 90 miljoen euro. Het bedrijf heeft ongeveer 100 werknemers van 20 verschillende nationaliteiten.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.