Nederlanders organiseren Wie is de Mol-tours in Georgië

2 Friese twintigers laten Wie is de Mol?-fans in Lada’s kennis maken met Georgië, het oude Sovjet-land waar de opnames van de hitserie plaatsvinden. Nederlanders die geïnspireerd zijn geraakt door de belevenissen van de Wie is de Mol?-kandidaten kunnen nu ook daadwerkelijk in hun voetsporen treden.

Zaterdagavond keken wederom miljoenen mensen naar het programma. Deelnemers aan de tour geven al paraglidend booschappen door aan teamgenoten, rijden in 30-jaar oude lada’s door de gebieden bekend van de telivisieserie en gaan de strijd aan met de anderen. Het bedrijf wordt geleid door Willem van Houten (26) en Evert Brolsma (27).

Wie is de Mol? voor de onbekende Nederlander

Al seizoenen lang worden de fans van WIDM jaloers op de avonturen van de BN’ers. Het leek de heren een goed idee om ook de onbekende Nederlander een gelijkwaardige avontuur aan te bieden. Het Friese duo heeft ondernemerservaring in Georgië. Na een succesvolle crowdfundactie startten ze een motorverhuurbedrijf en reisbureau. Daarna begonnen ze met Soviet Tours te doen met Sovjet Auto’s en Motoren. Deze Sovjet auto’s worden ook gebruikt voor de WIDM?- tours. ‘’Tijdens de tours heeft elk team beschikking over een van de Sovjet bolides. Daarmee gaan deelnemers op zoek naar aanwijzingen, voeren opdrachten uit, te water, te zee en in de lucht om zo de andere teams te snel af te zijn. Aan het eind van de rit houden alle uitkomsten een heel typerend verband en is een van de teams de winnaar’’, aldus Evert. ‘De wagens geven de ervaring een ongekende authenticiteit.

 

 

Georgië groeiende als vakantiebestemming

Veel Nederlanders zullen afgelopen zaterdag pas voor het eerst kennis hebben gemaakt met Georgië toen de kandidaten van WIDM er de strijd ontknoopten. Willem, die ooit stage liep op de Nederlandse ambassade in Tbilisi: ‘’Het is geweldig om te zien dat steeds meer mensen het relatief onbekende Kaukasus-land beginnen te ontdekken. De gastvrijheid is in het geboorteland van Jozef Stalin is ongekend.

 

 

Bezoekers van de Sovjet-parel kunnen vanaf 5.000 meter hoogte uitkijken over de Kaukasus, cruisen langs de kustlijn van de Zwarte Zee en kan genieten van het turbulente Tbilisi. De ongerepte natuur en het subtropische klimaat zorgen ervoor dat de bestemming het hele jaar kan worden bezocht. In de winter kan er worden geskied en gesnowboard in ongerepte wintersportgebieden, terwijl in de zomer de kust en de wijngebieden kunnen worden aangedaan.’

Over Travel By Any Means

Travel By Any Means introduceert Georgië aan Europeanen. Het bedrijf organiseert tailor made tours van een dag tot een kleine 2 weken. Toeristen ontdekken in een oude Lada Georgië. En treden daarmee met de nieuwe WIDM? tour ook in de voetsporen van de Mol-kandidaten. Het bedrijf wordt geleid door Evert Brolsma en Willem van Houten. Na een indrukwekkende trip van Tbilisi naar Nederland op hun motoren besloten de 2 pas afgestudeerde studenten (Internationale betrekkingen en Entrepreneurship) in 2016 terug te gaan naar het land waar hun droomreis begon, Georgië. Daar delen zijn hun passie met hun gasten. Vanaf Schiphol gaan er directe vluchten naar Tbilisi.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.