Ischgl kiest winnaar sneeuw- en ijssculptuur event ‘Shapes in White’

Tijdens de 25ste editie van het open air sneeuw- en ijssculpturen event ‘Shapes in White’ in Ischgl zijn 9 teams van professionele beeldhouwers en kunstenaars met grote blokken sneeuw aan de slag gegaan. Tijdens deze jubileum-editie werden ‘The best of’- sculpturen van de afgelopen 25 jaar opnieuw geïnterpreteerd.

Professionele juryleden kozen het kunstwerk ‘One Night Smurf’ van het Duitse duo Ralf Rosa en Peter Fechtig met het thema ‘Comic book heroes’ uit 2000, als winnaar. Voor wintersporters zijn de sculpturen tot begin mei gratis te bewonderen.

Helden

Helden uit stripboeken, alledaagse objecten of sterren in Ischgl… met het thema ‘the best of 25 years’ hadden de kunstenaars keuze uit 25 verschillende thema’s. In slechts 5 dagen werd het skigebied dan ook omgebouwd tot een indrukwekkende openluchtgalerie met een diversiteit aan artistieke creaties tot wel 10 meter hoog zoals ‘Helene Fischer 2018’ van het thema ‘Stars in Ischgl’ uit 2003, ‘Robert de Clown’(Circus, 2016), ‘Captain Jack Sparrow’ (Hollywood, 2007) en ‘Wikie de Viking’ (Vicky, 2010).

 

 

En de winnaar is…

De professionele juryleden kozen het kunstwerk ‘One Night Smurf’ (Comic book heroes, 2000) van Ralf Rosa en Peter Fechtig uit Duitsland als winnaar.

 

 

De 2e plek was voor de sneeuwsculptuur ‘Espresso Italiano’ van het Italiaanse team Stefano Begher en Vladimiro Tessaro. De Zuid-Tirolers Ivo Piazza en Reiner Kasslatter behaalde dit jaar de 3e plaats met hun kunstwerk van Helene Fischer.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.