KNSB verspreidt 100.000 lespakketten over schaatsen

Deze winter schaatsen er in heel Nederland weer kinderen via hun school op 1 van de vaste of tijdelijke kunstijsbanen. De KNSB stimuleert schoolschaatsen, omdat kinderen zo kennismaken met deze sport. Schaatsen zit in het DNA van de Nederlandse samenleving, maar bij gebrek aan natuurijs is het niet meer vanzelfsprekend dat ieder kind leert schaatsen.

Met ondersteuning van hoofdsponsor KPN heeft de KNSB geheel nieuw lesmateriaal ontwikkeld, op maat gemaakt voor groep 3-4, groep 5-6 en groep 7-8.

Online handleiding

Het lespakket bestaat uit een werkboekje voor de kinderen met een online handleiding voor de leerkrachten. In de werkboekjes komt de veelzijdigheid van het schaatsen aan bod, met onderwerpen als het langebaanschaatsen, shorttrack, kunstrijden en inline-skaten. Ter aanvulling op de werkboekjes zijn er filmpjes van de verschillende schaatsdisciplines. Leerlingen leren over veiligheid op de schaatsbaan en ze kunnen oefeningen doen, alles om ervoor te zorgen dat de leerlingen straks goed voorbereid op het ijs staan.

 

 

Enthousiast

Het doel is om voordat een schoolklas een ijsbaan bezoekt, de kinderen enthousiast te maken voor de schaatssport. Spelenderwijs wordt de kinderen geleerd over het ontstaan van schaatsen, hoe de sport zich heeft ontwikkeld en waarom de Nederlanders al jaren aan de wereldtop staan. Dit nieuwe lespakket is ontwikkeld in nauwe samenwerking met Young Crowds, dat gespecialiseerd is in het ontwikkelen en produceren van educatieve content.

 

 

Pieter Clausing, manager sportontwikkeling bij de KNSB: “Het is fantastisch dat zo veel kinderen tijdens schooltijd het plezier van het schaatsen kunnen ervaren en ik ben trots op het mooie lespakket. We hopen dat we de docenten hiermee inspireren om zowel op school als op het ijs een hele leuke schaatsles te geven en kinderen enthousiast te maken voor de mooie schaatssport.”

Breedtesport

Mark Versteegen, directeur sponsoring van KPN: “Vanaf de start van ons hoofdsponsorschap in 2010 ondersteunen wij de breedtesport via de KPN Junior Schaatsclub. Naast vele clinics onder ambassadeurschap van Barbara de Loor bereiken we door het lespakket vele kinderen en hun ouders. Via gratis fanregistratie van de KPN Junior Schaatsclub maken de kinderen kans op gratis toegangskaarten voor topwedstrijden in Thialf of leuke acties zoals een rit op de dweilmachine of medailles uitreiken op het middenterrein.” De KNSB verspreidt de lespakketten in het hele land en doet dat deze winter ook via de 30 tijdelijke ijsbanen die aangesloten zijn bij ‘IJSTIJD! Schaatsen in jouw buurt’. Alle lespakketten worden vrijwel kosteloos aangeboden aan basisscholen, zij hoeven alleen verzendkosten te betalen. De lespakketten zijn onderdeel van een uitgebreider programma dat gericht is op scholen.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.