Doe-activiteiten in de kerstvakantie in het Zuiderzeemuseum!

Buiten is het bitter koud, maar jij gaat lekker binnen aan de slag! Kom naar het binnenmuseum en bouw hier je eigen Faceboat van zeildoek of bedruk een tasje met een zelfbedacht patroon. Ben je uit geknutseld? Dan volg je de ontdekkingstocht met scheepsmuis Ko of ga je in de tentoonstelling Studio ZZM aan de slag met je hoofd en handen.

De knutselactiviteiten zijn te volgen van 23 december tot en met 6 januari (behalve op 25 december), van 11.00 uur tot 15.00 uur. Je kunt hiervoor terecht in het atrium van het binnenmuseum. Op 7 januari is het mogelijk om, na het miniconcert, van 14.00 tot 16.00 uur te knutselen.

Aan de slag in het atrium!

Tijdens de kerstvakantie gaan jong en oud creatief aan de slag in het binnenmuseum. Geïnspireerd op de collectie van Ambacht in dracht, bestempel je in het atrium een canvastasje met je eigen ontwerp in speciale blokdruktechniek. Kosten hiervoor zijn € 2,50 per tasje. Werk je liever 3D? Leer dan je eigen Faceboat bouwen van zeildoek! Zo maak je net als ontwerper Maki Suzuki een boot met 2 gezichten die je meeneemt naar huis. Deze activiteit hoort bij de tentoonstelling Studio ZZM en deelname kost €2,50.

 

 

En verder?

In de tentoonstelling Studio ZZM vind je verschillende plekken waar je aan de slag kunt. Kom een scheepsknoop maken of speel een schaduwspel met bootjes. Bij de OS_Playstation van Thomas Lommée & Christiane Högner bouw je allerlei installaties. Lommée en Högner ontwikkelden hiertoe een soort meccano met bouwcomponenten gemaakt in het Zuiderzeemuseum.

 

 

In de Reis rondom de Zuiderzee gaan kinderen zelf op ontdekking: kinderen tot en met 9 jaar lopen samen met scheepsmuis Ko via spelletjes, puzzels en raadsels langs alle mooie voorwerpen in de tentoonstelling. En kinderen vanaf 10 jaar gaan met het boekje Speuren in de schatkamer zelf op onderzoek in de verschillende dorpen en steden van het voormalige Zuiderzeegebied. Na afloop krijgen alle kinderen op vertoon van hun gelopen speurtocht een beloning bij de kassa.

Over het Zuiderzeemuseum

Het Zuiderzeemuseum richt zich op de geschiedenis, de actualiteit en de toekomst van het voormalige Zuiderzeegebied. In het buitenmuseum staan authentieke panden uit dorpen uit deze regio. Hier komen jong en oud in aanraking met de Zuiderzeecultuur. Zo kunnen bezoekers een touw slaan, op bezoek bij Urker inwoners of mee-eten in een huishouden van 1920. In het binnenmuseum maken bezoekers kennis met kunst, cultuur en erfgoed van vóór en na de afsluiting van de Zuiderzee. Ook is er een schepenhal vol historische boten. Kenmerkend voor het Zuiderzeemuseum is dat het de cultuurhistorische collectie verrassend verbindt met hedendaagse kunst, vormgeving en design. In 2015 riep de internationale beoordelingssite TripAdvisor het museum uit als 1 van de beste musea van Nederland. In 2016 heeft het museum deze hoge waardering behouden.

Doe mee en stem op de de beste kerstmarkt van 2017

Wat is de beste kerstmarkt van 2017? Waar drink je de lekkerste glühwein? Waar vind je de mooiste kerststal en verkochten ze de beste cadeaus voor onder de kerstboom? Laat het ons weten in de poll. Laat het ons weten in de poll. Doe mee en kies jouw favoriet. De kerstmarkt met de meeste stemmen van het publiek wint de Kerstmarkt Award 2017.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.