Grootbeeldfilm Jerusalem vanaf 27 december 2 weken in Omniversum

Vanaf vandaag woensdag 27 december draait in de Haagse koepelbioscoop Omniversum twee weken lang Jerusalem, een actuele grootbeeldfilm over een van de meest geliefde en omstreden steden ter wereld. Ontdek waarom dit kleine stukje land dat het nieuws blijft domineren, heilig is voor miljarden mensen en hoe archeologie ons steeds meer leert over het verleden van Jeruzalem.

Domineren

Regisseur Daniel Ferguson: “Waarom blijft Jeruzalem het nieuws domineren? Dat is de kernvraag van mijn film, waaruit alle anderen voortkomen. Waarom is het het meest bevochten stukje land in de geschiedenis? Waarom beschouwen zo vele culturen Jeruzalem als het centrum van de wereld? Waarom is het heilige grond voor de halve wereldbevolking? Waarom staan enkele van de heiligste plekken ter wereld voor joden, christenen en moslims op deze paar vierkante kilometers? En waarom overleefde deze stad, terwijl vele oude steden in vergetelheid raakten? Al deze vragen kunnen we natuurlijk niet in 45 minuten beantwoorden. Maar we hopen wel dat de verhalen en beelden duidelijk maken waarom dit deel van de wereld tot de verbeelding spreekt van miljarden mensen en dat we de kijkers prikkelen meer te leren over Jeruzalem.”

 

Lees ook dit artikel: TEXT

 

De grootbeeldfilm Jerusalem vertelt diverse verhalen. Wat betekent het om in deze tijd in de eeuwenoude plaats te wonen voor drie jonge vrouwen – een joodse, een christelijke en een moslima – en hun families? De archeoloog dr. Jodi Magness onthult enkele geheimen over de historie van de stad. En tenslotte de ontwikkeling van Jeruzalem tot een heiligdom voor de helft van de wereldbevolking. Oude rituelen worden er tot de dag van vandaag uitgevoerd, tijdens Pesach, Pasen en de Ramadan.

 

 

Deze verhalen zijn met elkaar vervlochten zodat ze elkaar verhelderen en de kijker meer begrip krijgt voor deze bijzondere en complexe plek die zo belangrijk is voor onze toekomst. Op het 840 m² grote scherm van Omniversum – uitgerust met 36 luidsprekers, zeskanaals digitaal geluid en zes subwoofers voor voelbaar lage tonen – is Jerusalem met zijn overweldigende beelden een unieke ervaring.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.