Vragen stellen in december aan échte Kamerleden in Kinderrijk

Op 28 en 29 december zet ProDemos de deuren wagenwijd open voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Al knutselend, spelend en luisterend ontdekken kinderen in Kinderrijk hoe de Nederlandse democratie werkt, wat de rol van de koning is en hoe je ook zelf politicus kunt worden.

In Kinderrijk kunnen kinderen al hun vragen stellen aan Kamerleden. Tijdens deze Kinderrijk komen Tweede Kamerleden Evert Jan Slootweg (CDA), Machiel de Graaf (PVV) en Martin Wörsdörfer (VVD) langs voor vraaggesprek.

Koning staat centraal

Iedere editie heeft een ander thema. Deze kerstvakantie staat de Koning centraal. Onder het motto ‘Leve de Koning’ kunnen kinderen zien waar de troonrede wordt voorgelezen, een selfie maken met ‘onze’ Willem-Alexander en knutselen aan een nieuw kapsel voor de koning.

 

 

Gratis naar Kinderrijk?

Deze editie kunnen gezinnen kans maken om gratis naar Kinderrijk te komen door mee te doen met de winactie op de Facebookpagina van ProDemos. ProDemos wil namelijk graag weten wat kinderen zouden doen als ze zelf koning of koningin van Nederland zouden zijn. De actie loopt tot 20 december.

 

 

De winnaar mag met zijn of haar gezin gratis naar Kinderrijk op 28 of 29 december. Daar ontvangen de winnaars elk een eigen “Koning”-beker.

Programma

Andere onderdelen zijn de kinderrondleiding naar de Ridderzaal, de muziektheatervoorstelling ‘100 jaar kiesrecht’ en het Democratielab. In het DemocatieLAB kunnen kinderen vanaf een jaar of 10 hun eigen mening onderzoeken. Hoe ver mag je bijvoorbeeld gaan om te demonstreren? Tickets voor Kinderrijk kosten €7,00 per persoon. Kinderen t/m 3 jaar zijn gratis. Kinderrijk is het leukst voor kinderen van 6 tot 12 jaar.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.