Stilstaan op piste is de grootste ergernis wintersporters

Nederlanders zijn dol op wintersport; maar liefst 66 procent gaat op wintersport omdat ze het de perfecte combinatie van sport en vakantie vinden. Toch ergeren we ons ook regelmatig, blijkt uit onderzoek van reviewplatform Zoover.

We storen ons het vaakst aan mensen die midden op de piste stilstaan (41%), maar ook lange rijen bij liften en restaurants (19%) en overvolle pistes (14%) staan in de top 3 grootste ergernissen van Nederlandse wintersporters.

Voldoende pistes

December is dé tijd van het jaar om een wintersportvakantie te boeken. We zijn echter wel kritisch bij het boeken. Zo willen we voldoende pistes van eigen niveau in de buurt (56%) en moet het hotel dichtbij de skilift zijn (35%). Opvallend is dat 5 procent van de Nederlanders het liefst geen landgenoten op de piste tegenkomt en hier bij het boeken het meest op let.

 

 

Jong geleerd is oud gedaan

De meeste Nederlanders staan al vroeg op de latten; tussen hun 2e en 10e levensjaar gaat 39 procent voor het eerst op wintersport. Wanneer we de 30 zijn gepasseerd waagt bijna niemand meer de sprong naar de piste voor het eerst. Mogelijk denken we dat we het niet meer kunnen leren of zijn we ons meer bewust van de risico’s.

 

 

Uit de polls op Zoover blijkt dat waar je een paar jaar geleden nog uniek was met een helm op de piste, je tegenwoordig juist opvalt als je er geen op hebt. Maar liefst 83 procent van de Nederlanders draagt altijd een helm op de piste.

Overige resultaten

Uit de polls van Zoover komt verder naar voren dat: 4 procent van de Nederlanders op wintersport gaat voor de après-ski. Maar één procent alleen of met een groepsreis op wintersport gaat. Het merendeel van de Nederlanders gaat samen met vrienden, familie of kennissen. Nederlandse wintersporters zichzelf op de piste het liefst omschrijven als kilometervreter.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.