‘IJSTIJD! Schaatsen in jouw buurt’ gaat nu van start

“IJSTIJD! Schaatsen in jouw buurt” is een initiatief van de KNSB waarbij de tijdelijke kunstijsbanen in dorps- en stadscentra door het hele land IJSTIJD! vormen. Komende winter garanderen circa 70 banen schaats- en ijsplezier voor miljoenen mensen, jong en oud, dicht bij huis en ongeacht het weer.

Kennismaken met schaatsen

De KNSB omarmt deze banen graag omdat jeugd hier kan kennismaken met schaatsen. Dit seizoen ondersteunen de KNSB en haar partners ruim 30 tijdelijke ijsbanen.

 

 

Partners

Mede-initiatiefnemer in 2011, KPN, is wederom partner in IJSTIJD! Zij organiseert clinics via de KPN Junior Schaatsclub, met Barbara de Loor als ambassadeur. Chipsmerk Croky, voor het 2e seizoen partner van IJSTIJD!, houdt de Croky Challenge, een race met icebikes. 100% NL, de nieuwe mediapartner van de KNSB, ondersteunt IJSTIJD! met radiocommercials, de 100% NL Freestyle Battle en een winactie voor het 100% NL Meezingfeest.

IJSTIJD! Winterspelen

Net als in het vorige olympische seizoen (2013-2014) worden de IJSTIJD! Winterspelen gehouden. Op 3 februari strijden de IJSTIJD!-banen met teams van elk 10 kinderen om de IJSTIJD! Winterspelen Cup. Dat spektakel vindt plaats op De Coolste Baan van Nederland in het Olympisch Stadion van Amsterdam. De teamleden (10-14 jaar oud) werken op het ijs een dagprogramma af met de 100 meter sprint, een mini-marathon en shorttrack relay. Natuurlijk telt een race op de icebikes van de Croky Challenge ook mee. Bovendien kunnen punten worden gescoord via de 100% NL Freestyle Battle.

 

 

De IJSTIJD! Reporter vertegenwoordigt de ijsbaan van zijn of haar woonplaats en maakt toffe video’s en berichten voor die ijsbaan. Natuurlijk reist de reporter ook mee naar De Coolste Baan op 3 februari en volgt zijn of haar team in de voorbereiding en op de dag zelf. Degene die dit het leukste en origineelste doet, wint een dag meelopen met de persvoorlichter van de KNSB tijdens de ISU WK Allround. Dat wordt van 9-11 maart verreden op De Coolste Baan in Amsterdam.

IJSTIJD! zorgt voor schaatsplezier

De KNSB verwacht circa 2 miljoen bezoekers op de tijdelijke ijsbanen, onder wie zo’n 200 duizend schoolschaatsers. Piet Geurts, Directeur-Bestuurder KNSB: “IJSTIJD! is een podium waarmee de KNSB iedereen wil laten ontdekken hoe leuk schaatsen is, het sluit aan op onze visie ‘Van podium tot podium’. De KNSB waardeert de samenwerking met de lokale banen. Juist omdat er geen garantie is op natuurijs, is het voor kinderen belangrijk om hun eerste slagen op het ijs in de buurt te kunnen maken. Samen met onze partners, de enthousiaste ijsbaanorganisaties en de betrokken KNSB-verenigingen worden allerlei activiteiten georganiseerd op en rond deze tijdelijke banen. IJSTIJD! is een prachtige opstap om daarna door te gaan met schaatsen.”

Deelnemende ijsbanen

Op 32 ijsbanen zijn IJSTIJD! en haar partners zichtbaar. Dit zijn: WinterparadIJS Amersfoort, Winters Delft, BAX ijsbaan Doetinchem, Winter Wonderland Enschede, Wintersfeer Geldrop, Goudse IJsbaan Gouda, Hartje Winter Heerhugowaard, Beach Club Klein Scheveningen Lopikerkapel, IJsbaan Middelburg, Nijkerk on Ice, Ice World Roosendaal, Schaatsbaan Rotterdam, Venlo on Ice, IJsbaan Vught, Drijvende ijsbaan Leiden, Bussum op IJs, Kerstijsbaan Bergen op zoom, Ice X-perience Kerkrade, IJsbaan Duiven, Kurhausplein on Ice Den Haag, Winterland Oss, Winter Village Laren, Winter Village Amstelveen, Winterfair Zoetermeer, IJsbaan Nijverdal, Schagen On Ice, Ijsbaan Beatrixstraat Den Helder, Veenendaal On Ice, Uden on Ice, Archeon, IJsbaan Borne en Emiclaer on Ice Amersfoort.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.