Vier kerst op het plein van het Stedelijk Museum in Schiedam

Vier kerst op het plein van het Stedelijk Museum Schiedam. Met dit jaar een 10 meter hoge boom, ijssculpturen, een levende kerststal en ín het museum een tentoonstelling met kerststalletjes uit de hele wereld. Laat je op 16 december invriezen in een ijsblok. Eet poffertjes voor het goede doel en mis ‘m niet, de kameel op 23 en 24 december.

IJssculpturen

Op 16 december gaan professionele ice carvers met kettingzagen en beitels een aantal mega-grote ijsblokken te lijf. Verspreid over de dag zijn er 3 demonstraties. Wie weet komt er een prachtige molen tevoorschijn. Kom kijken hoe ze dat doen en wat ze maken. De ijssculpturen blijven 2 weken staan, tot ze zijn gesmolten.

 

 

Laat je invriezen

Die 16 december kun je je ook laten invriezen. Ga alleen of samen in een 2 meter hoog ijsblok en maak een ijskoude foto. Voor kinderen ligt een beitel klaar. Samen met de ice carvers kunnen ze geluksmuntjes uit ijs hakken. Iedereen maakt bovendien kans op een prijs door te raden hoeveel munten er in een ijsblok zitten.

 

 

Een week later, op 23 en 24 december, staat er een levende kerststal op het plein van het museum. Met verschillende dieren, waaronder een kameel. Bij het museum is ook de halte van de arrenslee met rendieren en paarden. Rijd een rondje mee door het historische centrum. 24 december om 14.00 uur is ook een optreden van het Dickenskoor.

Kerststallenshow

Even de kou ontvluchten? Ontdek in het museum unieke, handgemaakte kerststallen. Ze komen uit alle delen van de wereld. De kerststallen zijn vanaf 1942 verzameld door Elisabeth Houtzager, oud-directeur van het Centraal Museum in Utrecht. Ook staan de 3 mooiste kerststallen uit de regio te pronken. Tijdens de tentoonstelling, van 16 december tot en met 7 januari, leest de Voorleesbrigade van de Bibliotheek Schiedam kerstverhalen voor. Dat gebeurt onder andere op 16 en 17 december van 14.00 -16.00 uur.

Poffertjes

Trek gekregen? Op 16 december en 23 en 24 december eet je op het plein voor € 1, – poffertjes voor een goed doel. Met de opbrengst koopt de Stichting Net Niet Genoeg cadeautjes voor kinderen van gezinnen met een minimuminkomen. Die kunnen ze op 23 en 24 december tussen 12.00-14.00 uur ophalen bij De Waag.

Wat is de beste kerstmarkt van 2017?

Wat is de beste kerstmarkt van 2017? Waar drink je de lekkerste glühwein? Waar vind je de mooiste kerststal en verkochten ze de beste cadeaus voor onder de kerstboom? Laat het ons weten in de poll. Laat het ons weten in de poll. Doe mee en kies jouw favoriet. De kerstmarkt met de meeste stemmen van het publiek wint de Kerstmarkt Award 2017.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.