Aantrekkingskracht van spierwitte stranden en meer als reden voor cruises

Met de enorme aantrekkingskracht van spierwitte stranden en een superheldere zee, is het geen wonder dat vorig jaar 15.000 Nederlandse vakantiegangers een Caribische cruise maakten. Met zoveel verschillende cruises in het aanbod en eilanden om te ontdekken zijn er genoeg redenen om te kiezen voor een eilandhopping avontuur in de Caribbean.

CLIA zet de belangrijkste op een rij:

Nieuwe plek ontdekken

Vakantievieren op een Caribisch eiland is al geweldig, dus denk je eens in hoe geweldig het moet zijn om er tijdens een cruise 4, 5 of zelfs meer af te tikken. En dat zonder gehang op luchthavens of wachten op ferry’s. Gewoon elke dag ontwaken op weer een nieuwe plek om te ontdekken.

 

 

Comfort

En nu we het toch over comfort hebben, een pluspunt is dat je weliswaar meerdere bestemmingen en landen bezoekt, maar dat je toch maar een keer je koffer hoeft in- en uit te pakken. Niet meer nodig om elke dag je koffer uit te graven op zoek naar een kledingstuk en in alle vroegte weer netjes in te pakken. De hemel op aarde!

Schepen van elke grootte

Schepen van elke grootte varen in de Caribbean, van grote resortschepen tot kleine jachten of zeilschepen. Families vinden op de grote schepen een hoop vertier voor de kinderen, zoals waterglijbanen en klimmuren, maar kijk ook eens naar de luxe jachten met stijlvolle suites, butlers en cabana’s voor het ware celebritygevoel.

Toegevoegde waarde

Cruises geven zoveel toegevoegde waarde ten opzichte van een hotel aan land. Maaltijden zijn inclusief, net als heel veel activiteiten en non-stop entertainment van heel hoog niveau.

 

 

Kies je voor een van de luxere rederijen dan zijn drankjes en specialiteitendiners vaak ook nog inbegrepen.

Harley Davidson

Gooi nog wat gas op een Caribische cruise met een rit op een Harley Davidson. Dat is een van de fantastische excursies die rederijen organiseren voor adrenaline junkies. Je kan ook paardrijden op het strand en (gedeeltelijk) in de zee, hiken door een regenwoud, rondrijden op een Segway, ziplinen tussen de boomtoppen of het roer pakken van een zeilboot.

Eilandhopping

Maak een eilandhopping cruise om in de rijke geschiedenis en cultuur van de Caribbean te duiken. De Britten, Fransen, Spanjaarden en Nederlanders lieten genoeg na, zoals prachtige plantagehuizen, forten, kerkjes en zelfs molens voor het suikerriet. In St Kitts kun je een trein pakken die ooit het suikerriet van het land naar de kust vervoerde. Inclusief rumpunch! OK, het eten is dus inbegrepen aan boord maar om echt de smaak van de Caribbean te pakken te krijgen, gaat er niets boven een lunch zoals de locals dat doen. Probeer bijvoorbeeld spicy jerk chicken, goat curry, fried flying fish en rijst met zwarte bonen. Weet je nog de verhalen van Blackbeard en andere piraten? De meeste piraten waren niet zulke lieverdjes als Captain Jack Sparrow ons laat geloven. Wie is niet gefascineerd om in het kielzog te gaan van de piraten die 200 jaar geleden over deze wateren schuimden op zoek naar de Spaanse zilvervloot?

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.