Booking.com verdubbelt steun duurzaam toerisme met Programma

Booking.com zet haar succesvolle Booking Booster Programma in 2018 voort. In navolging op de geslaagde lancering in 2017 kondigt Booking.com het Booking Booster Programma 2018 aan. Daarnaast lanceert Booking.com 2 nieuwe initiatieven, Booking Labs en Booking Cares Fonds, om ontwikkelingen in duurzaam toerisme te stimuleren.

Booking.com stelt hier €4 miljoen voor beschikbaar.

Booking Booster Programma

“Het Booking Booster Programma, ons nieuwe Booking Booster Labs-initiatief en het Booking Cares Fonds zijn speciaal ontworpen om innovatieve partijen in verschillende sectoren in de duurzaam-toerismebranche te steunen”, zegt Gillian Tans, CEO van Booking.com. “Met deze initiatieven identificeren, financieren en coachen we start-ups, groeiende sociale ondernemingen en de non-profit projecten, maar ook change-makers van universiteiten, overheden en NGO’s. Zo helpen we hen nog meer en betere impact te maken. We willen mensen en organisaties steunen om verandering teweeg te brengen en een gezonde en duurzame toekomst mogelijk te maken voor duizenden bestemmingen over de hele wereld.”

 

 

Booking Booster: accelerator-programma voor groeiende sociale ondernemingen

In 2018 nodigt Booking.com, na een zorgvuldige selectie, een kleine groep sociale ondernemingen uit de duurzame toerisme-sector uit voor het Booking Booster Programma. De deelnemers krijgen in mei 2018, tijdens een 3-weken durend accelerator-programma in Amsterdam, de gelegenheid om hun businessplan op te schalen.

 

 

Het programma bestaat uit een reeks lezingen, hands-on workshops en coaching-sessies. De deelnemers werken aan een uiteindelijke pitch waarmee ze een prijs kunnen winnen van maximaal €500.000. Het prijzengeld komt uit Booking.com’s fonds van €2 miljoen, die de deelnemende start-ups in hun volgende fase van verwachte groei kan steunen. Alle sociale ondernemingen ontvangen daarnaast gedurende meerdere maanden begeleiding en coaching van Booking.com-experts. Ook krijgen ze mogelijkheden om samen te werken met Booking.com aan initiatieven in potentiële innovatie en experimenten om hun verdere groei te helpen versnellen.

Booster Labs: weekendprogramma’s voor start-ups

Om ondernemingsgerichte start-ups in duurzaam toerisme in de eerste fase van hun ontwikkeling te stimuleren en aan te moedigen, introduceert Booking.com de Booster Labs. Hier krijgen deelnemende start-ups inzichten, tools en skills die ze nodig hebben om te kunnen groeien en hun impact te vergroten. Gedurende een weekend neemt een selecte groep van 10 tot 15 start-ups deel aan hands-on workshops en lezingen die worden gepresenteerd door experts in groeiende start-ups en duurzaam toerisme. Ook worden ze gekoppeld aan mentors van Booking.com die hen begeleiden en steunen tijdens hun zoektocht naar groeimogelijkheden voor hun bedrijf. De weekendprogramma’s eindigen met een pitch van elke start-up, waarin ze een stappenplan presenteren aan een jury van experts uit de branche. Ze kunnen hiermee tussen de €10.000 en €25.000 winnen uit een apart fonds dat speciaal is opgezet voor Booster Labs.

Booster Lab-weekend

Het eerste Booster Lab-weekend heeft net plaatsgevonden in Barcelona en het volgende staat gepland voor 1 tot 3 maart 2018 in Tel Aviv. De inschrijving daarvan opent op 11 december. Ga voor meer informatie naar Booster Labs op de Booking.com Cares website. Hier staan ook de deadlines voor de komende inschrijvingen voor verdere start-up-weekends die gepland zijn in de VS en Azië in de zomer van 2018.

Booking Cares Fonds: beloningsprogramma voor non-profit change-makers

Met het nieuwe Booking Cares Fonds van €2 miljoen biedt Booking.com steun aan non-profitorganisaties met disruptieve potentie in duurzaam toerisme. Booking.com zoekt individuele change-makers in non-profit organisaties. De kandidaten hebben baanbrekende, innovatieve projecten en zijn op zoek naar ondersteuning. Ambitieuze ideeën die het verschil kunnen maken worden beloond met fundings tussen de €100 en €250.000, afhankelijk van de inschrijving. Deelnemers worden beoordeeld op de potentie van een project om zinvolle verandering teweeg te brengen en op de schaalbaarheid ervan. De projecten moeten worden onderbouwd met data en meetbare resultaten opleveren. Inschrijvingen voor Booking Cares ondsn zijn vanaf vandaag mogelijk (4 december). Ga voor meer informatie en details aangaande de inschrijving naar Booking Cares Fonds op de Booking.com-Cares website. Booking Booster, het nieuwe Booster Labs en Booking Cares Fonds zijn gelieerd aan Booking.com’s interne vrijwilligersprogramma Booking Cares.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.