7 sfeervolle kerstmarkten in Groningen

Warme chocolademelk, knetterend haardvuur, mooie winkeltjes, live muziek en glühwein: niets is gezelliger dan een bezoek aan een goede kerstmarkt. Het is moeilijk kiezen, want er zijn in december veel kerstmarkten te vinden in de stad en provincie Groningen. Om de keuze iets gemakkelijker te maken, zetten we 7 mooie markten voor je op een rij.

Kerstmarkt Vesting Bourtange

Het historische hart van Vesting Bourtange wordt tijdens de eerste drie weekenden van december omgetoverd tot een waar winterparadijs. De verlichte bruggen, vele kraampjes en reusachtige kerstboom op het Marktplein zorgen voor een bijzondere entourage. De kerstmarkt is niet voor niets één van de best bezochte kerstmarkten van het noorden. 2, 3, 9, 10, 16 & 17 december 2017.

Zweedse Kerstmarkt op Suikerunieterrein

In de voormalige Suikerfabriek in Groningen kan op 9 en 10 december naar hartenlust geshopt worden. Scoor een schapenvachtje voor bij de haard, sla een mooi stel handgemaakte wanten in of maak je huis extra knus met winterse woonaccessoires. Vorig jaar werd de Zweedse Kerstmarkt bezocht door ruim 8.000 liefhebbers, en dit jaar is de Zweedse Kerstmarkt nog groter, gezelliger, muzikaler en verrassender. 9 & 10 december 2017.

Dickens Day in Beerta

Op zondag 17 december staat het dorp Beerta alweer voor de achtste keer volledig in het teken van Dickens Day, de dag dat je je in de wereld van de legendarische schrijver Charles Dickens waant. De gezellige kerstmarkt is inmiddels uitgegroeid tot een voor Oost-Groningen uniek en sfeervol kerstevenement met rond de 100 standhouders. Het aanbod aan marktkramen is divers en laat tal van oude ambachten zien. Van sfeervolle kerstdecoraties tot streekproducten, en van kleding tot brocante. 17 december 2017.

Oud Hollandsche Kerstmarkt op landgoed Fraeylemaborg

De Oud-Hollandsche kerstmarkt op landgoed Fraeylemaborg neemt bezoekers mee terug in de tijd. Op zaterdag 16 en zondag 17 december kan men de sfeer en gezelligheid rondom de feestdagen van vroeger herbeleven. Rondom de borg verrijzen kersthuisjes en een ijsbaan waar je je schaatskunsten kunt perfectioneren. Een mooi vuur, kerstbomen en de vele lichtjes kleden het geheel aan en kerstmuziek en een traditionele koek en zopie maken het winterse plaatje helemaal compleet. 16 & 17 december 2017.

 

 

WinterWelVaart in stad en ommeland

Tijdens het evenement WinterWelVaart staat de maritieme geschiedenis van de stad en provincie centraal. Maar ook een bijzondere kerstbeleving behoort tot het programma. De kerstmarkt biedt een uitgebreide keuze aan winterse producten, kunst, antiek, hapjes en snuisterijen. In de historische charterschepen kun je bovendien genieten van muziek en theater. Het festival meert op 9 december aan in Zoutkamp, Appingedam en Winschoten, op 13 december in Garnwerd en ten slotte van 15 tot en met 17 december in Groningen. 9, 13 & 15 t/m 17 december 2017.

Kerstmarkt rond de historische Coendersborg in Nuis-Niebert

Het ultieme kerstgevoel bereikt een hoogtepunt op de kerstmarkt rond het historische Coendersborg in Nuis-Niebert. Op 16 december staat de prachtige borg weer helemaal in het teken van kerst. Met kraampjes vol kerstproducten, sfeervolle verlichting, winterse versnaperingen en kerstmuziek. Met een beetje geluk loop je de kerstman nog tegen het lijf. 16 december 2017.

Kerstmarkt in de Martinikerk

Na de succesvolle editie van afgelopen jaar zal ook dit jaar de Martinikerk haar deuren weer open slaan voor een gezellige kerstmarkt. Kom langs om de authentieke kerstsfeer te proeven zoals deze ook te beleven is bij onze oosterburen. Alles wordt uit de kast getrokken om de Martinikerk weer om te toveren tot een sfeervolle kerstmarkt. Het effect van een lichtshow op gebrandschilderde ramen levert een fantastisch beeld op waar je uren naar kunt staren. 16 december 2017.

Nog veel meer kerstmarkten

HO HO HO! Dit is enkel een greep uit het aanbod. Naast deze zeven kerstmarkten zijn er deze winter nog zo’n zestien andere kerstmarkten in stad en provincie te bezoeken. Wat, waar en wanneer? Kijk hier voor een volledig overzicht van kerstmarkten >>

 

 

Heeft Groningen de beste kerstmarkt van 2017?

Wat is de beste kerstmarkt van 2017? Waar drink je de lekkerste glühwein? Waar vind je de mooiste kerststal en verkochten ze de beste cadeaus voor onder de kerstboom? Laat het ons weten in de poll. Laat het ons weten in de poll. Doe mee en kies jouw favoriet. De kerstmarkt met de meeste stemmen van het publiek wint de Kerstmarkt Award 2017.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.