Wintersporttrend: Nederlanders kiezen voor Duitsland

Nederlanders zijn dol op winterland Duitsland. Van skiën en schaatsen tot avontuurlijk overnachten in een iglo of snowkiten: het kan allemaal in een van de 20 Duitse wintersportgebieden. Vorig winterseizoen nam Duitsland het stokje over van Frankrijk als wintersportbestemming nummer 2.

Op gemiddeld 6 uur rijden, profiteert Duitsland optimaal van de trend dat Nederlanders steeds vaker en korter op vakantie gaan. Combineer de nabijheid met het veelzijdige aanbod voor jong en oud en het (wintersport)feest is compleet!

In drie uur op de latten

Van een spontaan skiweekend tot langere wintervakantie: in Sauerland zit je goed! Met pistes voor zowel thrillseekers als beginners hoeven wintersportfanaten zich niet te vervelen. Geen skiliefhebber? Geniet dan van andere winterpret, zoals rodelen en winterwandelen. En dat alles top-of-the-bill, want dankzij meerdere miljoeneninjecties zit het met de kwaliteit van dit skigebied wel snor.

 

 

Het toppunt van Duitsland

Met 2962 m is de Zugspitze Duitslands hoogste berg én een fantastisch wintersportgebied. Onze speciale wintertip: de gloednieuwe kabelbaan waarbij alles draait om het weergaloze uitzicht. Van stations tot cabines: glas speelt de hoofdrol. Niet alleen vanaf de top, maar ook op weg ernaartoe zie je het pittoreske plaatsje Garmisch-Partenkirchen en met mooi weer kijk je zelfs tot München!

 

 

IJstijd in Beieren

In Oberstdorf stuit je op een van de meest spectaculaire natuurwonderen van de Beierse Alpen: de Breitachklamm. Met een lengte van 2,5 km en diepte van 150 m is dit een van de mooiste rotskloven van Centraal-Europa. Een must-do zijn de nachtelijke fakkelwandelingen. Het vuur laat sneeuwkristallen schitteren en ijsformaties creëren mysterieuze schaduwen.

Nachtskiën op zwarte pistes

In het meest oostelijke stukje Beieren ligt het Berchtesgadener Land. Met 5 skigebieden en 60 km aan ski- en snowboardafdalingen is het een waar wintersportwalhalla. Hier ontdek je ook de nieuwste wintertrend: skitouren by night. Wandel ’s avonds, compleet met helm en mijnwerkerslampje, de berg op, om er vervolgens in het pikkedonker van af te skiën. Supertoll!

Slapen in je eigen iglo

De winter maximaal beleven? Ga winterkamperen in je zelfgebouwde iglo! Na drie uur sneeuwscheppen, zagen en bouwen voel je je een echte eskimo en overnacht je met 2-3 personen in je eigen iglo midden in de natuur. Naast een goede dosis Gemütlichkeit, zorgen geïsoleerde matjes, slaapzakken en kaarsen voor extra warmte.

Hondenslee rijden met husky’s

Hou je eskimo-enthousiasme vast en reis van Pfronten door naar het Zwarte Woud. Hier zorgen husky’s voor een vleugje Alaska. In het plaatsje Todtmoos leer je in twee dagen alles over het rijden met een hondenslee. Bonus: wie de honden goed weet te mennen kan rekenen op een heus diploma.

Voor je winterbucketlist

Dat er in wintersportparadijs Ruhpolding genoeg te doen is, ontdek je met de nieuwe Chiemgaukarte. Deze ontvang je gratis bij een overnachting in een van de aangesloten hotels en geeft toegang tot ruim 30 winterattracties. Van een kabelbaantocht tot de berg af roetsjen op een opblaasband. Ook langlaufers zitten goed, met meer dan 150 km aan loipes.

Winterpret voor de hele familie

Gezinnen zitten goed in Oberaudorf! Naast toegankelijke pistes die van blauw tot rood kleuren, is er ook buiten het skiën om genoeg te beleven. Wat dacht je van een supersnelle slide op een van de langste rodelbanen van Duitsland. Of waan je in winter-wonderland met maar liefst 50 km aan wandelroutes.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.