Kerstlichtjes wijzen de weg in sfeervol aangeklede binnenstad

Duizenden lichtjes, tientallen kerstbomen, meer dan 300 kraampjes en 5 kerstmarkten: bezoekers van de Duitse stad Münster kunnen zich tussen 27 november en 23 december 2017 helemaal onderdompelen in kerstsferen.

De Rathaus-, Aeigidii-, Kiepenkerl-, Lamberti- en Giebelhüskesmarkt liggen op loopafstand van elkaar en hebben elk een geheel eigen uitstraling. Nieuw dit jaar is het park & ride aanbod waarmee een bezoek aan de kerstmarkt nog relaxter wordt.

Onderdompelen in kerstsferen

Op de grootste kerstmarkt bij het raadhuis, onder een hemel van lichtjes, komen liefhebbers van sieraden en kunstnijverheid aan hun trekken. Een zee van lichtjes komen bezoekers ook tegen op de Lambertimarkt, aan de voet van de St. Lambertikerk.

 

 

Hemel van lichtjes

De kraampjes in de vorm van huisjes met spitse blauwe daken en de 20 meter hoge kerstboom maken het plaatje compleet. Voor fans van traditionele winterse kost als boerenkool, zuurkool of echte Duitse ‘Schweinshaxe’ is een bezoek aan het kerstdorp bij de ‘Kiepenkerl’, het monument van een marskramer, een echte must.

 

 

Gasten met kids mogen de Aegidiikerstmarkt niet missen: de 6 meter hoge, rijk versierde houten piramide, de grote kribbe en de sprookjeswereld zijn een trekpleister voor het hele gezin. Wie maar geen genoeg kan krijgen van de geur van glühwein en gebrande amandelen neemt nog een kijkje op de Giebelhüüskesmarkt, de nieuwste kerstmarkt van Münster met handgemaakte spulletjes en huisgemaakte lekkernijen.

Nieuwe service: park & ride

Parkeerproblemen behoren vanaf dit jaar tot het verleden. Automobilisten kunnen hun auto op zaterdagen van 10 tot 23 uur neerzetten in parkeergarage Coesfelder Kreuz. Van hieruit rijden de buslijnen 11 en 12 en de P+R shuttlebussen elke 5 minuten in slechts 9 minuten op en neer naar het centrum. Het CityShuttle-ticket voor maximaal 5 personen kost 6 euro en is geldig voor een onbeperkt aantal ritten met het openbaar vervoer in het gehele stadsgebied. Vanaf 21 uur is de parkeergarage bereikbaar met nachtbus N80. De kerstmarkten zijn op vrijdag en zaterdag geopend van 11 tot 21.00 uur en van zondag tot en met donderdag van 11 tot 20 uur.

Wat is de beste kerstmarkt van 2017?

Wat is de beste kerstmarkt van 2017? Waar drink je de lekkerste glühwein? Waar vind je de mooiste kerststal en verkochten ze de beste cadeaus voor onder de kerstboom? Laat het ons weten in de poll. Laat het ons weten in de poll. Doe mee en kies jouw favoriet. De kerstmarkt met de meeste stemmen van het publiek wint de Kerstmarkt Award 2017.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.