Lees het boek: zoektocht naar een magiër, over vriendschap in Myanmar

In dit vlot geschreven boek kom je veel te weten over het nog vrij onbekende Myanmar, het land waar nog steeds zo weinig nieuws van naar buiten komt. Op een van zijn vele reizen naar het voormalige Birma ontmoet schrijver Hein de Bont bij toeval de monnik Thartha. Dit is het begin van een lange, hechte vriendschap en samen reizen zij jaarlijks door Myanmar.

In dit authentieke verhaal lees je over hun gedeelde avonturen en neemt Hein meteen de geschiedenis, economie en cultuur van het land mee. Ook het boeddhisme, een interesse van De Bont zelf, komt veelvuldig en op heldere wijze aan bod. Een aanrader in onder meer het reisgidsen segment waarin nauwelijks tot geen boeken over het dagelijks leven in Myanmar te vinden zijn.

Veelzijdigheid van het volk

Myanmar is anders. Al lezend sta je al snel versteld, hoe anders. Je belandt in een wereld die je niet voor mogelijk houdt en dat is ook meteen het aantrekkelijke van dit boek. Verwonder je over de veelzijdigheid van dit volk en hun land. Op meeslepende wijze neemt Hein de Bont je mee in zijn zoektocht naar magie, bezinning en het ‘echte’ Myanmar waarbij hij zichzelf op een bijzondere wijze relativeert. Met de onbevangen en heldere blik van Hein de Bont is dit boek, dat gedeeltelijk leest als een autobiografie, tevens een goede voorbereiding voor iedereen die dit land wil bezoeken.

 

 

Vriendschap

In zijn zoektocht naar de wereld van bovennatuurlijke gaven, speelt zijn vriendschap met de boeddhistische monnik Thartha een grote rol. De Bont merkt dat hij veel gemeen heeft met deze monnik die in een vroeger leven nog kolonel is geweest bij de heersende junta en besloten heeft zich af te zonderen van de wereld. Hij was rijk en koos zelfstandig voor een arm bestaan als monnik gewijd aan Boeddha. Later doorkruisen ze samen het mystieke Myanmar.

 

 

Op een frisse en open manier doet Hein de Bont verslag van – de in onze westerse ogen – vreemde gewoonten, sagen en legenden. Het boek treedt ver buiten de geijkte toeristische paden en laat een aantal gewone inwoners en hun dagelijkse beslommeringen de revue passeren. Hun gebeurtenissen worden met liefde en humor beschreven, maar De Bont laat ook de negatieve kanten van het land zien en maakt tevens zichtbaar waarom het zo moeilijk is voor Myanmar om uit de armoede te komen.

Grensstreek met Bangladesh

In zijn laatste reis met de monnik Thartha bezocht Hein de grensstreek met Bangladesh waar het conflict met de Rohingya’s speelt. Dankzij achtergrondinformatie van zijn medereiziger kon hij een verhaal toevoegen. Over dat wat er in feite echt aan de hand is in dat gebied – tamelijk verbluffend – zoals bijvoorbeeld het gegeven dat de Rohingya’s hun kinderen op 8 jarige leeftijd het huis uitzetten om voor zichzelf te zorgen.

Over Hein de Bont

Hein de Bont is opgegroeid in een gezin van 9 kinderen in het Zuiden van het land. Een dromerige, schuchtere laatbloeier die via de Mavo doorgroeide naar het Atheneum. Als zoon van een Neerlandicus en auteur van kinderboeken las hij vanaf jonge leeftijd alles wat hij te pakken kreeg. Het idee om filosofie te gaan studeren struikelde bij de verleiding om carrière te maken en hij koos voor Rechtsgeleerdheid in Leiden. Bij KPN bereikte hij voor zijn 42e jaar een toppositie, maar besloot dan om het over een andere boeg te gooien. Hij participeerde in een management trainingsbureau waar hij het vak van trainer en coach leerde. In 2004 ging hij alleen verder en verschoof de focus naar coaching en therapie. Al vanaf 1977 komt De Bont geregeld in het Verre Oosten voor reizen en meditatie.

Verkrijgbaarheid

Zoektocht naar een magiër is verkrijgbaar bij de grote online boekenwinkels zoals Bol, AKO, Atheneum, Amazon. Het E-book kost € 6,99 en de paperback €14,95.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.