Bekijk de kunstzinnige reis van Bob en Bertrand ‘The Dutch in Paris’

Thalys en het Van Gogh Museum slaan de handen ineen rondom een indrukwekkende tentoonstelling. Met de moderne foto- en videotentoonstelling ‘The Dutch in Paris’ proberen de Nederlandse fotograaf Bob Sizoo en de Franse regisseur en fotograaf Bertrand Vacarisas op hun manier in de voetsporen Van Gogh te treden.

Thalys-trein

Beide ‘kunstenaars’ reisden met Thalys om daar het moderne Parijs in beeld te brengen.

The Dutch in Paris

Met de hedendaagse foto- en videotentoonstelling ‘The Dutch in Paris’ proberen Bob Sizoo en Bertrand Vacarisas op hun manier in de voetsporen van Van Gogh te treden. De Nederlandse Bob Sizoo maakt deel uit van de bekende Sizoo Brothers. 3 broers bouwden in korte tijd een razend populair Instagram-account op met gezamenlijk 300.000 volgers.

 

Lees ook dit artikel: Met Thalys tot aan de skipiste

 

Van Amsterdam naar Parijs

In 1886, toen Vincent Van Gogh vanuit Amsterdam naar Parijs trok, nam de reis enkele dagen in beslag. Tegenwoordig kost dat slechts 3 uur en een kwartier. Maar, waarom trok Van Gogh destijds, net als vele andere kunstenaars, nu eigenlijk naar Parijs? En welke invloed heeft die reis nog op het alledaagse leven vandaag?

 

 

Om dit in kaart te brengen hebben Thalys en het Van Gogh Museum de handen ineen geslagen en is er een indrukwekkende tentoonstelling ontstaan. Thalys reizigers krijgen aan boord een voorproefje te zien van de expositie en kunnen met korting een bezoek brengen aan de tentoonstelling.

Over Bob Sizoo

Bob Sizoo is een 18-jarige fotograaf, woonachtig in Amsterdam. Zoals je op zijn website kunt zien, ligt zijn belangrijkste focus momenteel op fotografie. Wanneer Bob niet fotografeert, wijdt hij zijn vrije tijd aan het schilderen en het maken van video’s. Bob maakt deel uit van de goed bereisde Sizoo-familie en is een van de 3 Insta-beroemde Sizoo Brothers. Hoewel veel mensen hem kennen vanwege de 3-eenheid gevormd met zijn broers Bastiaan en Willem, ontwikkelt en formuleert Bob zijn eigen stem als een jonge kunstenaar.

Bertrand Vacarisas

Bertrand Vacarisas is een Franse regisseur en fotograaf woonachtig in Parijs. Via zijn documentaire films over kunstenaars, jonge arbeiders, vluchtelingen en inwoners van de Cité Universitaire herkennen we zijn stijl door de intimiteit die naar boven komt. Zijn plannen nemen de tijd om te leven, hij richt zich op de personages in hun dagelijks leven. Zijn producties zijn eclectisch en hij werkt zowel aan persoonlijke projecten als aan institutionele projecten. Voorbeelden zijn; Levi’s, Yves Saint-Laurent, Warner Music, FNAC en vele andere muzikale projecten.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.