Kaartverkoop rondleidingen Paleis Kneuterdijk in 2018 van start

Wegens het grote succes van de samenwerking met Paleis Kneuterdijk in het afgelopen jaar organiseert het Haags Historisch Museum ook in 2018 weer maandelijkse rondleidingen. De kaartverkoop voor de rondleidingen van januari t/m juni 2018 start op maandag 27 november om 10:00 uur.

haags-museum

Rondleiding door het paleis

Sinds 2016 organiseert het Haags Historisch Museum in samenwerking met de Raad van State elke eerste vrijdag van de maand een rondleiding door het paleis. Omdat alle rondleidingen in 2017 al gauw waren uitverkocht, is besloten de maandelijkse bezoeken aan Paleis Kneuterdijk een vervolg te geven in 2018.

 

 

Stadswandeling en bezoek voormalige balzaal

De rondleiding start bij het Haags Historisch Museum. Na een korte stadswandeling volgt de tour door het paleis, met als hoogtepunten onder meer de voormalige balzaal en de Gotische zaal. Een bezoek aan het Haags Historisch Museum (op eigen gelegenheid) is inbegrepen.

Over Paleis Kneuterdijk

In 1816 kocht Koning Willem I Paleis Kneuterdijk voor zijn zoon, de latere Koning Willem II, en zijn Russische vrouw Anna Paulowna. Het paleis, ontworpen door de Franse architect Daniël Marot, bleef in koninklijk bezit tot Koningin Wilhelmina het paleis in 1937 verkocht. Het gebouw kreeg diverse bestemmingen en werd in 1967 aangewezen tot rijksmonument. In 1983 nam de Raad van State zijn intrek in het pand.

 

 

Na jaren van renovatie en nieuwbouw heeft de Raad van State het gebouwencomplex aan de Kneuterdijk in 2011 weer in gebruik genomen en stelt sindsdien groepen in de gelegenheid om, onder leiding van een gids, een deel van het paleis te bekijken.

Data en kaartverkoop

  • De rondleidingen vinden elke eerste vrijdag van de maand plaats van 13.00 tot ca. 14.30 uur.
  • De kosten per persoon bedragen € 12,50 regulier of € 7,50 voor Museumkaart-, Rotterdampas- en Ooievaarspashouders.
  • Tickets voor januari t/m juni 2018 kunnen vanaf maandag 27 november as. om 10.00 uur uitsluitend online gekocht worden via www.haagshistorischmuseum.nl
  • Om de grote vraag naar de rondleidingen te reguleren, zullen de tickets voor juli t/m december 2018 eind mei in de verkoop gaan.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.