Ontdek de 9 sprankelende kerstmarkten in Nedersaksen

De leukste kerstmarkten van Duitsland? Dat zijn die van de 9 historische steden in Nedersaksen: Braunschweig, Celle, Göttingen, Goslar, Hameln, Hannover, Hildesheim, Lüneburg en Wolfenbüttel. Ze vormen een aaneenschakeling van mooi verlichte vakwerkhuizen en marktpleinen waar charmante chalets, dampende glühwein en originele cadeaus vaste prik zijn. Ideaal voor een kerstbreak, net over de grens.

Göttingen

Stad van 46 Nobelprijswinnaars, de gebroeders Grimm en de Gänseliesel fontein, het beroemde ganzenhoedstertje. Göttingen is een lust voor het oog, helemaal met de kerstmarkt op het middeleeuwse marktplein bij de Johanneskirche. Ambachtslieden zoals glasblazers vertonen er hun kunsten en verkopen originele boomcadeaus. Een stadswandeling, eindigend met een lokaal glühbiertje, maakt een kersttrip compleet.

 

 

Hameln

Om 1 man kun je niet heen in Hameln: de rattenvanger. Ook niet tijdens de kerstperiode. De legendarische fluitspeler duikt op in verhalen tijdens wandelingen en er is een voorstelling over de rattenvanger in Museum Hameln. De Lütjenmarkt in de Altstadt inclusief kinderijsbaan, stemmige concerten in de Marktkirche St. Nicolai en boottochten over de Weser zorgen voor extra wintermagie.

 

 

Een ondergrondse kerstbelevenis? Daal af in werelderfgoed de Rammelsbergmijnen bij Goslar voor een buitengewone kerstmarkt in de mijngangen van weleer. Wie liever de voeten op de grond houdt, volgt de geur van kaneel, gestoofde appeltjes en gebrande amandelen om uit te komen bij het romantische Marktplein en de intieme kerstmarkt met winters kerstbos.

Lüneburg

In december verandert de 1000 jaar oude zout- en Hanzestad Lüneburg in een sprankelende kerststad met kerstmarkten verspreidt door de stad en voor het eerst ook op de Sintmarkt in de oude haven. Het middeleeuwse centrum met kruip-door-sluip-door straatjes en de grootste cafédichtheid van Duitsland trakteert op fraai verlichte gevels en kerstetalages. Samen met de Christmarkt op 2 en 3 december het perfecte decor voor de kerstinkopen.

Braunschweig

Leuk weetje: in 1505 had Braunschweig al een kerstmarkt. En nog altijd geldt de markt met 150 sprookjesachtige kraampjes rond de Dom als kerstklassieker. Volgens de traditie vier je feest op verankerde vlotten in de verlichte slotgracht van burcht Dankwarderode en laat je de Braunschweiger Mumme, het beroemde bier, goed smaken.

Celle

Klokje rond Licht Art in het enige 24-uurs kunstmuseum ter wereld, een bijzonder lichtschouwspel van ‘pratende’ straatlantaarns en prachtig verlichte vakwerkhuizen. Het 700 jaar oude Celle verrast rond de donkere dagen voor kerst op alle fronten. Natuurlijk ook met gezellige markt, kerstpiramide, kerststal en als kers op de taart sfeervolle rondleidingen door het imposante Schloss Celle.

Hannover

Zin in een kerstmarktentour? Hannover heeft meerdere kerstmarkten met in totaal meer dan 190 sfeervolle kraampjes voor bezoekers in petto. De grootste kerstmarkt ligt in de historische wijk rond de Marktkirche en er is zelfs een kerstdorp in Finse stijl op de Ballhofplatz. Vaste ingrediënten: ambachtelijke producten, winterse delicatessen en sfeervol verlichte gebouwen. Een kerstwens doe je in het ‘Wunschbrunnen-Wald’ en kinderen worden blij van de speciale Winter-zoo.

Hildesheim

Bij kerstvieren in Hildesheim hoort het eten van de Pumpernickel, donker kerstroggebrood met kaneel en amandelen. De lekkerste verkopen ze op de historische Platz an der Lilie kerstmarkt waar kleurrijke kraampjes ook kerstdecoraties en uniek kunsthandwerk aan de man brengen. Bijzonder om te zien: de kunstschatten van de Dom en de verlichte St. Michaeliskirche, beide UNESCO-werelderfgoed.

Wolfenbüttel

Wolfenbüttel pakt uit in kersttijd. Want: wordt het de kerstmarkt in het Residenzschloss, de traditionele Weihnachtsmarkt in hartje centrum of de nieuwe, historische markt in Krambuden? Favoriet in het weekend zijn de 5 verlichte binnentuinen en de combi glühwein met Bratwurst na een avondwandeling langs monumenten. Extra tip: de verwarmende Jägermeister tours op 4, 11 en 18 december.

Autostadt Wolfsburg

Ook winterse kost voor snelheidsduivels in Autostadt Wolfsburg, geen echte stad maar partner van de 9 Städte + 1. Dit attractiepark vol design, techniek en bolides verandert in december in een Winter Wonderland. Reis er door de geschiedenis en de toekomst van de auto, bezoek de wintermarkt en beleef ijsshows van top kunstschaatsers.

Overzicht data kerstmarkten 2017

 • Braunschweig 29-11 t/m 29-12
 • Celle 30-11 t/m 27-12
 • Göttingen 27-11 t/m 29-12
 • Goslar 29-11 t/m 30-12
 • Hameln 27-11 t/m 23-12
 • Hannover 29-11 t/m 22-12
 • Hildesheim 27-11 t/m 28-12
 • Lüneburg 27-11 t/m 22-12
 • Wolfenbüttel 28-11 t/m 23-12
 • Wintermarkt Autostadt Wolfsburg 1/12/2017 t/m 7/1/2018
 •  

  Meer informatie

  Informatie per stad en over de kerstmarkten is te vinden via www.9staedte.de/en/

  Wat is de beste kerstmarkt van 2017?

  Wat is de beste kerstmarkt van 2017? Waar drink je de lekkerste glühwein? Waar vind je de mooiste kerststal en verkochten ze de beste cadeaus voor onder de kerstboom? Laat het ons weten in de poll. Laat het ons weten in de poll. Doe mee en kies jouw favoriet. De kerstmarkt met de meeste stemmen van het publiek wint de Kerstmarkt Award 2017.

   

   

   

  Lees elke dag het laatste nieuws

  Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

  "*" geeft vereiste velden aan

  Hoe spreken wij jou aan?*
  Naam
  Hidden
  Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

   

  Comments are closed.