Bezoek de nieuwe S’DAM-tour ’t ‘Beleef ’t bij Loopuyt’

Illegale drankfeesten, ruige bokswedstrijden en gestolen kunstvoorwerpen. Wie denkt dat Loopuyt zich alleen bezighoudt met het stoken van gin, heeft het mis. Met de nieuwe S’DAM-tour ‘Beleef ’t bij Loopuyt’ ben je getuige van duistere zaken die het daglicht niet kunnen zien.

De eerste data van de tour zijn bekend: zaterdagen 25 november, 13 januari, 10 februari, 17 maart en 14 april.

Over Schiedam

Schiedam is al vanaf de 18e eeuw stad van het gedistilleerd. In die tijd leeft Schiedam helemaal op met de komst van jeneverstokerijen. Vanuit tientallen distilleerderijen wordt de Schiedamse jenever over de hele wereld geëxporteerd. Naast waanzinnige architectuur, leverde het ook roet-producerende stinkpijpen op, waarmee de branderijen Schiedam onder een dikke laag roet hulden. Dat leverde de jeneverstad de bijnaam Zwart Nazareth op.Tegenwoordig wordt Schiedam Distillers District genoemd. En nog steeds zijn er grote distilleerders gevestigd in het historische centrum, met gin-distilleerders als grote nieuwkomers in de afgelopen 10 jaar.

 

 

Beleef ’t bij Loopuyt

Met de tour ‘Beleef ’t bij Loopuyt’ leidt de extravagante woordkunstenaar Jack Kerklaan iedereen die alles wil weten van de Gouden Eeuw van Schiedam rond in het prachtige oude centrum, waar de ruige en creatieve wereld van toen en nu zichtbaar is. Een bezoek aan de geheime Loopuyt-bar in de krochten van een voormalige kruidenopslag is een belevenis. Deze zeer geheime plek, die de oude familie Loopuyt in de 18e eeuw gebruikte voor alles waarvoor oom agent je in de boeien slaat, is iets wat je – minimaal – een keer in je leven wil zien. Er worden in nachtelijke uren bokswedstrijden gehouden, verdwenen kunstwerken tentoongesteld en het pakhuis kent vele ingangen en uitgangen. De tour eindigt met een heerlijke Loopuyt Gin-Tonic bij Lucas Drinkwinkel.

 

 

Voorwaarde van een bezoek aan deze bijzondere, duistere, maar o zo kenmerkende Schiedamse plek, is een strikte geheimhoudingsplicht. Ben jij de eerste die voor deze geheimhouding tekent? Beleef ’t bij Loopuyt is alleen bedoeld voor mensen die een grote liefde hebben voor gin, jenever en/of mooie verhalen van 18 jaar en ouder.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.