Kerstmarkt in Oldenburg: sfeervol shoppen en smullen

Eind november is het weer zover. Dan wordt het grote voetgangersgebied in Oldenburg weer een zee van lichtjes en de kerstmarkt gaat open. Wie een bezoek brengt aan de stad met haar 165.000 inwoners, zal aangenaam worden verrast. Niet alleen door de stad zelf, maar ook door haar traditionele kerstmarkt.

Met meer dan 120 individueel versierde houten huisjes, kraampjes en veel dennengroen presenteert hij zich van 28 november tot 22 december 2017 voor het kasteel, het historische stadhuis en de St.Lamberti-kerk, waar de markt naar vernoemd is.

Ter plekke gemaakt

Van de kerstboomverkopers tot de drukbezochte kerstmarkt: de Lamberti-Markt werd voor het eerst in 1972 in zijn huidige vorm gehouden op de markt voor het stadhuis. De eerder bescheiden kerstbazaar met kerstboomverkopers is uitgegroeid tot een van de belangrijkste kerstmarkten in Noord-Duitsland. Een groot aantal van de waren worden ter plekke gemaakt en elke huisje is individueel versierd. In de ‘kleine stad’ in Oldenburg is alles te krijgen wat je op een echte kerstmarkt mag verwachten. Er zijn allerlei soorten gebraden vlees, vis en zeevruchten, gebak, amandelen, lebkuchen en zoetwaren, kastanjes, kaas, fruit en vele andere specialiteiten te vinden. Natuurlijk ontbreken ook niet de dampende glühwein, feuerzangenbowle (soort punch) en niet-alcoholische drankjes die je warmte en energie geven.

 

Duitse kerstmarkten

Zoals gebruikelijk op klassieke, Duitse kerstmarkten, zijn er op de Lamberti-Markt zorgvuldige geselecteerde, hoogwaardige producten te vinden.

 

 

Van kersboomversieringen en kerstdecoratie, speelgoed van hout en blik, handgemaakte kaarsen, keramiek en manden, textiel, geschenkartikelen tot sieraden en kunsthandwerk gemaakt van de meest uiteenlopende materialen.

Programmahoogtepunten

 • Dagelijks om 16:30 en 17:00 uur (v.a. 29 november): ‘Märchenstunde’ (Sprookjestijd) in de voorleestent achter de St. Lamberti-Kirche (dagelijks wordt er 2 keer 20 minuten in het Duits voorgelezen, voor kinderen vanaf 5 jaar).
 • Op woensdag en vrijdag wordt er bovendien ook nog om 17:30 uur in het Nedersaksisch voorgelezen
 • ’s Zaterdags om 17:00 uur: feestelijke blaasmuziek bij het raadhuis.
 • Vanaf 29 november, dagelijks om 16.00 uur: de kerstman verschijnt met kleine cadeautjes op het toneel op de Schloßplatz (Alte Schloßwache).
 • Zaterdag, 2 december: Lange koopavond! De kerstmarkt en de winkels in het centrum van Oldenburg nodigen uit tot flaneren en shoppen tot middernacht. Het hele centrum is feestelijk verlicht en de winkeliers van Oldenburg hebben speciale kerstacties.
 • Openingstijden

  vrijdag en zaterdag: 11:00 tot 21:30 uur // zondag t/m donderdag: 11:00 tot 20:30 uur
  Openingsdag op 28 november: 17:00 tot 20:30 uur // zaterdag 2 december: 11:00 tot 24:00 uur

  Meer informatie

  Touristinfo // Ticketshop Oldenburg | Schloßplatz 16 | 26122 Oldenburg
  Tel. +49 (0)441 361613-66 | info@oldenburg-tourist.de | www.wegnaaroldenburg.nl

  Wat is de beste kerstmarkt van 2017?

  Wat is de beste kerstmarkt van 2017? Waar drink je de lekkerste glühwein? Waar vind je de mooiste kerststal en verkochten ze de beste cadeaus voor onder de kerstboom? Laat het ons weten in de poll. Laat het ons weten in de poll. Doe mee en kies jouw favoriet. De kerstmarkt met de meeste stemmen van het publiek wint de Kerstmarkt Award 2017.

   

   

   

  Lees elke dag het laatste nieuws

  Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

  "*" geeft vereiste velden aan

  Hoe spreken wij jou aan?*
  Naam
  Hidden
  Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

   

  Comments are closed.