Glamping.nl: een website met aanbod voor een glamorous vakantie

In 2013 besloot Richard Otten, eigenaar van Blogs4Travel, om te starten met een nieuwe website: Glamping.nl. Een website waarin het aanbod voor een ‘glamorous vakantie’ en luxe kamperen op een plek bij elkaar zou komen om het voor de consument makkelijk te maken.

Het begon klein, met een relatief beperkt aanbod. Vooral Tour Operators zoals Vacanceselect, Selectcamp en Tendi (glamping specialisten van het eerste uur) werden opgevoerd. Het bleek een succesformule.

Luxe van een hotelkamer

Wanneer je kiest voor een glampingvakantie slaap je in de natuur, maar wel met de luxe van een hotelkamer. De safaritent kent bijvoorbeeld gewoon een boxspring en de lodgetent is voorzien van stoer steigerhouten afwerking. Sinds de start in 2013 is er veel veranderd. Glamping is van hype uitgegroeid tot een volwassen toeristische markt. Veel bedrijven en bestemmingen doen inmiddels ‘iets’ met glamping. De website Glamping.nl probeert hierin een bepaalde orde in aan te brengen.

 

 

Geen trend meer

De website is in 2017 uitgegroeid tot een van de grootste platformen met aanbod over Luxe Kamperen. Met meer dan 250 bestemmingen in Nederland, in Europa en inmiddels ook wereldwijd is het platform vooral het afgelopen jaar sterk gegroeid. Richard: “We merken dat Glamping inmiddels geen trend meer is, maar een blijvende vorm van vakantie vieren.”

In 2017 is duidelijk te zien dat Glamping geen hype was die over zou waaien. Vanaf 2009 speelden de eerste spelers al in op deze trend, maar inmiddels is het aanbod zowel in Nederland als internationaal flink gegroeid. Zo spelen ze allemaal in op het groeiende volume van bezoekers die op zoek zijn Glamping vakanties. In onderstaande tabel is het zoekvolume op het zoekwoord ‘Glamping’ te zien via Google Trends.

Er is een duidelijke groei waarneembaar. Op dit moment geeft de term Glamping meer dan 30 miljoen zoekresultaten. Hieruit is op te maken dat het vooral internationaal op de kaart staat. Wanneer men puur Nederlandse woorden als ‘Luxe kamperen’, ‘Safaritent’ of ‘Glamperen’ in tikt komen er zo’n 540.000, 300.000 en 43.000 resultaten naar voren.

Nieuw jasje

“We hebben de website onlangs flink onderhandengenomen. Hierdoor kunnen we nog beter het aanbod prettig weergeven voor de bezoeker, en komen ook de verschillende glamping aanbieders beter tot hun recht.” De website kent een systeem waarbij het mogelijk is om voor een eenmalige fee op de site te worden vermeld. Daarnaast werkt Glamping.nl ook met Tradetracker en Tradedoubler. 

 

 

De eerste resultaten van de nieuwe site zijn positief. Vooral de verdere groei van nieuwe glamping accommodaties en bestemmingen is opvallend. Zeker in Nederland wordt er dus weer veel glamorous gekampeerd en de rek is er nog niet uit.

Ook geintresseerd in glamping of meer weten of luxe kamperen? Bezoek dan de website van Glamping.nl

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.