Haags Historisch Museum organiseert TALK over actuele thema’s

Op 9 november organiseert het Haags Historisch Museum een TALK met Gloria Wekker, Antoin Deul en directeur Marco van Baalen onder leiding van Nancy Jouwe. Zij gaan met elkaar en het publiek in gesprek over actuele thema’s die raken aan de tentoonstelling Afrikaanse bedienden aan het Haagse hof, zoals culturele toe-eigening, wit privilege en geïnstitutionaliseerd racisme.

Met deze TALK wil het museum het levensverhaal van Cupido en Sideron, die in slavernij cadeau werden gegeven aan het Haagse hof, bespreken in het licht van onze hedendaagse en in verandering zijnde maatschappij.

Over de sprekers

Prof. dr. Gloria Wekker is hoogleraar sociale en culturele antropologie aan de Universiteit Utrecht en bekend om haar werk over racisme in Nederland. Drs. Nancy Jouwe is onderzoeker, publicist en curator. Ze is projectleider van MappingSlaveryNL en doceert op het gebied van postkoloniale geschiedenis, gender en ras. Drs. Antoin Deul is directeur van NiNsee, het Nationaal Instituut Nederlands Slavernijverleden, en voorzitter van Black Achievement Month. Marco van Baalen is directeur van Stichting Haags Historisch Museum.

 

 

Praktische informatie

Tickets zijn te koop en kosten € 12,50 regulier of € 7,50 met Museumkaart, Rotterdam- of Ooievaarspas (inclusief avondbezoek aan de tentoonstelling en een drankje).

 

 

Programma:
18.30 uur – inloop en gelegenheid tot het bezoeken van de tentoonstelling.
19.00 – 20.30 uur – TALK in de Schutterszaal.
20.30 – 21.00 uur – afsluitende borrel in museumcafé Sebas.

Over de tentoonstelling

In de tentoonstelling ‘Afrikaanse bedienden aan het Haagse hof’ vertelt het Haags Historisch Museum t/m 28 januari 2018 het levensverhaal van Willem Frederik Cupido, Guan Anthony Sideron en andere van oorsprong Afrikaanse bedienden, die in de 18de eeuw in slavernij aan Europese hoven werden geschonken. De tentoonstelling plaatst hun levensverhaal in het licht van veranderende denkbeelden over huidskleur en slavenopstanden in de koloniën.

hendrik-pothoven-het-buitenhof-tijdens-de-haagse-kermis-gezien-naar-de-gevangenpoort-1781-collectie-haags-historisch-museum

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.