Lonely Planet kiest Oslo

Oslo is door Lonely Planet geselecteerd als een van de 10 beste steden ter wereld om te bezoeken in 2018. De Noorse hoofdstad wordt onder andere geroemd om haar combinatie van bijzondere architectuur, kunst, culinaire hoogtepunten en ongerepte natuur. Tevens is 2018 een jubileumjaar voor zowel het koninklijk paar en het beroemde operagebouw, nog twee redenen om Oslo komend jaar te bezoeken.

10 bestemmingen

De internationale reisgids Lonely Planet heeft zijn jaarlijkse ‘Best in Travel’ lijst bekendgemaakt, met daarop de 10 bestemmingen die je volgens Lonely Planet het komende jaar echt op je bucket list moet zetten. Oslo is als enige stad in Scandinavië opgenomen op de lijst van de 10 beste steden ter wereld in 2018.

 

LEES OOK DIT: TEXT

 

Lonely Planet roemt onder andere Oslo’s mix van stedelijke sfeer en groene oases. ‘Uitsloverij is Oslo onbekend. Oslo is vooral een stad om in te leven, met parken om in te verdwalen, water om langs te slenteren en fjorden om op te kajakken tussen de eilandjes door. En om koffie te drinken – Oslo kent een koffiecultuur vergelijkbaar met Stockholm en Copenhagen’, schrijft Lonely Planet over Oslo.

Een reisbestemming in opkomst

De benoeming van Oslo als topbestemming komt op een moment waarop de Noorse hoofdstad een groeiende interesse door bezoekers waarneemt. In vijf jaar tijd is het aantal overnachtingen in de stad toegenomen met 35% – van 458.000 in augustus 2012 tot 619.000 in augustus 2017. Visit Oslo, de officiële marketingorganisatie voor de stad, verwacht dat Lonely Planet’s erkenning bij zal dragen aan verdere groei:

 

 

‘We zijn ontzettend trots dat Oslo is verkozen tot een van de ‘must visit’ steden op de wereld. Het is een eer om op deze manier erkend te worden door Lonely Planet. Dit zou nooit gebeurd zijn zonder de steun van de hardwerkende reis- en recreatiesector in de stad. De stad zit vol positieve energie op dit moment, en we kunnen niet wachten om meer gasten te verwelkomen’, aldus Christian Lunde, CEO van VisitOSLO.

Ook Visit Norway, de officiële organisatie voor de promotie van Noorwegen als reisbestemming, verwacht dat de erkenning van Lonely Planet bij zal dragen aan het bewustzijn van Noorwegen als reisbestemming.

‘Dit is fantastisch nieuws en we zijn ontzettend blij voor Oslo. We willen reizigers nog meer tonen van onze steden, culinaire ontwikkelingen en cultuur, naast de prachtige natuur waar Noorwegen om bekend staat. Dit is het bewijs dat we onszelf laten zien binnen deze thema’s. Ik denk dat een grote, internationale erkenning als deze ertoe bij zal dragen om mensen te attenderen op Noorwegen en Oslo. De zichtbaarheid die hiermee wordt gegenereerd zal mensen nieuwsgierig maken naar Noorwegen als reisbestemming en ze nieuwe redenen geven voor een bezoek aan ons land’, zegt Bente Holm, directeur van Visit Norway.

Video met tips over Oslo

In het kader van de publicatie van de 2018 gids heeft Lonely Planet ook een korte video over Oslo geproduceerd met daarin enkele highlights van Oslo’s architectuur, food en natuur.

De video raadt onder andere aan het uitzicht te bekijken vanaf het dak van de opera, king krab te proeven in Mathallen en de musea te bezoeken waar je van alles kunt zien, van ’s werelds best bewaarde Vikingschepen tot Edvard Munchs wereldberoemde schilderij ‘De Schreeuw’. Ook toont de video de nieuwe terminal op het vliegveld, een van de meest milieuvriendelijke ter wereld, en de vele outdoormogelijkheden in en rond de stad.

Daarnaast noemt Lonely Planet het vijftigjarig jubileum van het koninklijk paar en het tienjarig jubileum van het operagebouw als goede redenen voor een bezoek aan Oslo in 2018.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.