’Les 24 Palaces de la France’ door Atout France geëerd met fotoshoot

“Als er een wonder nodig is om de wens van een klant te kunnen vervullen, dan creëren we dat wonder.” Voilà het uitgangspunt van ‘Les 24 Palaces de la France’, de 24 meest gerenommeerde en gereputeerde paleizen van gastronomie en gastvrijheid van Frankrijk.

Om deze excellente hotels te eren voor hun bijdrage aan de reputatie van Frankrijk als topbestemming, besloot Atout France een stijlvol portret te maken van de chefs, general managers en andere sleutelfiguren – zoals receptionisten en bloemisten – van de Palaces. De locatie was het dak van de Arc de Triomphe, met in de verte de Eiffeltoren als eeuwig symbool van Franse elegantie en vooruitstrevendheid.

Portretteren

De maker van de foto is de intrigerende Engelse fotograaf Rip Hopkins die bekend staat om zijn totaal vrije manier van portretteren. Uit een YouTube- filmpje over de fotosessie blijkt hoe ontspannen het er evenwel op de Arc de Triomphe aan toeging. De geportretteerden hebben dan ook wel voor hetere vuren gestaan: op adressen als het Parijse George V en Le Bristol of het Hôtel du Palais in Biarritz wordt iedere dag het uiterste gevraagd van alle medewerkers. Want de klanten in deze wereld verwachten niet anders dan perfectie en topprestaties, en krijgen dat ook.

 

 

Atout France

De distinctie ‘Palace de France’ is in 2014 mede op initiatief van Atout France in het leven geroepen om nog meer onderscheid te kunnen maken in de categorie van 5-sterrenhotels. Een reden voor toekenning kan zijn de unieke geografische ligging van een hotel, zijn betekenis als historisch of cultureel erfgoed of een andere exceptionele karaktertrek van het etablissement.

 

 

Een commissie van 13 professionals uit de wereld van de kunst en cultuur, media en het internationale zakenleven heeft inmiddels aan 24 etablissementen de titel kunnen geven. Hiervan bevinden zich er 10 in Parijs, 4 in de Alpen, 6 aan de Côte-d’Azur, 3 in Zuidwest-Frankrijk en één overzee, op Saint-Barthélemy. Hoe verschillend het ene ‘palace’ soms ook is van het andere, in al deze uitzonderlijke etablissementen wordt gewerkt met dezelfde passie: met elegantie en finesse iedere gast precies dat bieden wat hij of zij zoekt. Het bieden van een unieke ervaring!

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.