Bezoek de nieuw geboren Orang-oetan in Apenheul

In Apenheul is een orang-oetan geboren. Moeder Samboja (12) beviel op 19 oktober 2017 van een gezonde dochter. Het is haar eerste kind. Samboja zelf is een dochter van orang-oetan Sandy. Zij leeft ook in Apenheul en is nu dus oma geworden. Met de geboorte van de baby leven er maar liefst drie generaties orang-oetans in Apenheul.

Kraamvisite

Bezoekers van Apenheul kunnen meteen op kraamvisite komen. Samboja en haar baby zijn te zien in het binnenverblijf van de orang-oetans. Samboja is een beschermende moeder en houdt haar dochter dicht bij zich. Hierdoor kan het zijn dat de kleine niet altijd even goed zichtbaar is. In Apenheul werd twee jaar geleden voor het laatst een orang-oetanbaby geboren. Toen beviel Wattana van zoon Baju. Op dit moment leven er 11 orang-oetans in Apenheul.

 

 

Toekomst orang-oetans

Apenheul is erg blij met de geboorte van het meisje. Het apenpark doet al sinds 1999 actief mee aan het internationale fokprogramma voor orang-oetans in dierentuinen. Binnen dit fokprogramma is de geboorte van een meisje heel erg welkom. Zij zal hopelijk in de toekomst voor nakomelingen zorgen. Dit is belangrijk om een gezonde populatie orang-oetans in dierentuinen in stand te houden.

 

 

In het wild worden orang-oetans met uitsterven bedreigd. De mensapen leven op de Indonesische eilanden Borneo en Sumatra. De bossen daar worden gekapt en moeten onder andere plaatsmaken voor palmolieplantages. Het Apenheul Natuurbehoudfonds steunt een belangrijk project – het Kinabatangan-project – om de ontbossing tegen te gaan en zo de orang-oetans in het wild voor uitsterven te behoeden.

Bezoekersinformatie

Apenheul is nog open t/m zondag 5 november. Daarna sluit het park tot halverwege april de deuren voor de winterperiode. Wie een symbolisch kraamcadeau wil geven, kan een donatie overmaken naar rekeningnummer NL06TRIO0197986145 o.v.v. ‘Orang-oetanbaby’. Met dit bedrag wordt een puzzel voor de orang-oetans aangeschaft. Het resterende bedrag komt ten goede aan bovengenoemd project ter bescherming van de orang-oetans in het wild.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.