Historisch grachtenpand tot de nok toe gevuld met BIG ART 12-15 oktober

Pop-up platform BIG ART: van donderdag 12 tot en met zondag 15 oktober in Amsterdam. Tijdens deze tweede editie is het historische koopmanshuis De Zonnewijser het decor voor meer dan 60 grote installaties van hedendaagse kunstenaars en ontwerpers. Een mix van jong talent en gevestigde namen zoals Christie van der Haak, Koos Breukel, Gavin Turk en Sylvie Fleury.

Extra lang

De Zonnewijser is een extra lang weekend, vanaf donderdag 12 oktober, tot de nok toe gevuld met XL objecten uit verschillende disciplines. Van sculpturen, schilderijen en tekeningen tot fotografie en installaties. Het historische pand dient als expositieruimte én als beurs. De objecten zijn zowel te bewonderen als te koop. Creativiteit en ondernemerschap vormen immers een vruchtbare combinatie.

 

 

Meerdere kunstenaars en ontwerpers tonen tijdens BIG ART nieuw werk. Zo presenteert beeldend kunstenaar Eveline Visser haar nieuwste installatie, een grote sculpturale tekening en schilderij in één, en wordt een enorme prop van kunstenaar Gerard Koek in de historische stijlkamer van het pand tentoongesteld. Ook is het mogelijk om een val in het videowerk van fotograaf Jaap Scheeren te maken of door de installatie van The Soft World, dat volledig gemaakt is van mensenhaar, te lopen. Daarnaast presenteren ook Katrin Kortmann, Robbert de Goede, Christie van der Haak, Floor van Keulen en Jans Muskee nieuw werk tijdens BIG ART.

 

 

BIG ART vindt plaats in De Zonnewijser, een rijksmonument uit 1615 aan de Herengracht 182 in Amsterdam. Het Amsterdamse grachtenpand is al jaren eigendom van vastgoedinvesteerder en -ontwikkelaar Millten. Dit zes verdiepingen tellende grachtenpand van 3.000 m2, op loopafstand van Centraal Station, wordt door hen binnenkort volledig gerestaureerd. Maar eerst tonen hier tientallen galeries, kunstenaars en ontwerpers hun werk.

Deelnemers

Deelnemers zijn onder andere Christie van der Haak/Galerie Maurits van de Laar, Steven Aalders/Slewe Galerie, Kimball Gunnar Holth/Galerie van Gelder, Niek Hendrix/Galerie Roger Katwijk, Ewerdt Hilgemann/Art Affairs, Delphine Courtillot/C&H gallery, Eveline Visser/Cokkie Snoei, Josephine St. Seine/Rademakers Gallery, Robbert de Goede/Galerie Franzis Engels, Gavin Turk/Serieuze Zaken Studioos, Zaida Oenema/RAM & ramfoundation, Paul Drissen/Slewe Galerie, Sigrid van Woudenberg/Galerie Helder, David Bade/Kers Gallery, Maze de Boer/Galerie dudokdegroot, Ton Slits/Galerie Bart, Jan Wattjes/Livingstone gallery, Pieter Obels/Galerie Roger Katwijk, Michael Jacklin/Slewe Gallery, Sylvie Fleury/Galerie van Gelder, P J Bruyniks/Witteveen visual art, Rik Smits/Galerie Ron Mandos, Koos Breukel/Serieuze Zaken Studioos, Floor van Keulen/Kers Gallery, Roland Sohier/Witteveen visual art, Cathalijn Wouters/Rademakers Gallery, Bonno van Doorn/C&H gallery, Willem van Weeghel/Galerie Franzis Engels, Stefan Yordanov/Kers Gallery, Albert Westerhoff/galerie with tsjalling, Salim Bayri/Galerie van Gelder, Jan Eric Visser/RAM & ramfoundation, Joel Mpah Dooh/Galerie SANAA, Marije Gertenbach/Galerie dudokdegroot, Ron Amir/Serieuze Zaken Studioos, Pieter W Postma/Kers Gallery, Gerard Koek/Galerie Bart, Ruta Butkute/C&H gallery, Katrin Korfmann/Art Affairs, Mathieu Klomp/Kers Gallery, Mari Stoel/Ten Haaf Projects, Jouni Toni/Galerie SANAA, Jan ten Have/Galerie Frank Taal, Alfredo Häberli/Quodes, Richard Hutten/Serieuze Zaken Studioos, Jaap Scheeren, Femmie Duiven, Floris Hovers, Jans Muskee, Luuk Bode, Wieland Vogel, VANTOT, Lucia Luptáková, Nicolas Chuard, Paul Nassenstein, Rolf Bruggink, Cornelius, Rive Roshan, Petra Hart, Marijn Akkermans, THE SOFT WORLD, Dimitri Kruithof, DROPSTUFF.nl

Elke dag tussen 17.00 en 18.00 uur vinden er rondleidingen en een meet&greet met kunstenaars en designers plaats, onder het genot van een Affligem proeverij. Op vertoon van een BIG ART entreekaart is eveneens een bezoek aan de design presentatie bij designlabel Lensvelt op Herengracht 178 te brengen. Hier lanceert designer Richard Hutten een nieuw ontwerp en heeft kunstenaar Marije Gertenbach een grote installatie speciaal voor de locatie gemaakt.

BIG ART is een initiatief van Anne van der Zwaag, curator, publicist en directeur van designbeurs OBJECT. Ze stelde eerder grote interdisciplinaire tentoonstellingen samen zoals BAL! (Paleis Soestdijk), WIT (Nederlands Fotomuseum) en PASTOE (Kunsthal).

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.