De Zwitserse skigebieden innoveren met steiler, sneller en comfortabeler

De Zwitserse skigebieden maken zich klaar voor het nieuwe winterseizoen: skiërs en snowboarders kunnen zich verheugen op tal van vernieuwingen. Zo wordt de steilste kabelspoorweg ter wereld in gebruik genomen bij Stoos en zorgen nieuwe liften in onder meer Davos Klosters, Andermatt, Grächen en Leysin voor sneller en comfortabeler vervoer naar de pistes.

Rechtop omhoog naar Stoos met ’s werelds steilste kabeltrein

Met een maximale stijging van 110% is de nieuwe Stoosbahn de steilste kabelspoorweg ter wereld. Middels een ingenieus systeem staan de vier cabines van de kabeltrein altijd waterpas. De installatie vervangt een oude kabeltrein maar volgt een geheel nieuw tracé van het Centraal-Zwitserse stadje Schwyz naar Stoos, waardoor de verbinding met de skiliften en pistes optimaal is. Het autovrije Stoos ligt vlakbij het Vierwoudstedenmeer en heeft een compact skigebied met 35 kilometer aan pistes.

 

 

Het wintersportmekka Davos Klosters neemt ook komende winter een nieuwe stoeltjeslift in gebruik. In het skigebied Parsenn maken twee sleepliften plaats voor een snelle installatie, met verwarmde stoeltjes voor zes personen. De nieuwe lift verbindt Gruobenalp met Parsennfurgga. Ten opzichte van zijn voorganger is het dalstation zo’n 350 meter verplaatst richting het dal, waardoor wintersporters meer pisteplezier zullen beleven.

Skiën van Andermatt naar Sedrun reeds mogelijk

Stapsgewijs krijgt het nieuwe skigebied ‘SkiArena Andermatt-Sedrun’ steeds meer gestalte. In december 2017 worden drie nieuwe installaties in gebruik genomen. Een 8-persoonsgondellift brengt wintersporters snel en comfortabel vanuit Andermatt, via het centrale punt Nätschen, naar bergstation Gütsch op 2344 meter hoogte. Het dalstation van de installatie, die de oude stoeltjeslift naar Nätschen vervangt, bevindt zich direct naast het treinstation.

 

 

Verderop in het gebied ontsluiten twee snelle 6-persoonsstoeltjesliften een geheel nieuw terrein met pistes en freeride-routes. Wintersporters kunnen door deze liften vanuit Andermatt de Oberalppas reeds bereiken, en daarmee het skigebied van Sedrun. Terug zal men echter nog de trein moeten nemen: de gondellift van de Oberalppas naar de Schneehüenerstock wordt naar verwachting in 2018 in gebruik genomen. SkiArena Andermatt-Sedrun bestaat uit 120 kilometer aan pistes.

Les 4 Vallées: nieuwe cabines voor de Mont Gelé kabelbaan

De kabelbaan van Les Attelas naar de Mont Gelé in het skigebied van Verbier/Les 4 Vallées wordt vervangen door een nieuwe variant. De cabines bieden plaats aan ieder 45 personen en zijn van diverse moderne gemakken voorzien, om aan de huidige eisen van wintersporters te voldoen.

Nieuwe stoeltjesliften in het Wallis

Ook kleinere bestemmingen in het Wallis innoveren: in Grächen maakt de oude stoeltjeslift Plattja in de skigebiedssector Seetalhorn plaats voor een moderne en snelle 4-persoonsstoeltjeslift. Het nieuwe dalstation komt lager te liggen dan het vorige, waardoor wintersporters een langere piste tot hun beschikking hebben.

Iets verderop, in het kleine bergdorp Eischoll, vervangt eveneens een 4-persoonsstoeltjeslift zijn oude voorganger. Het kleinschalige skigebied vlakbij Visp heeft zo’n 20 kilometer aan geprepareerde pistes. Enkele kilometers noordelijker ligt het Lötschental, waar het autovrije gehucht Lauchernalp op bijna 2000 meter hoogte ligt. Een stoeltjeslift en een sleeplift maken hier plaats voor een snelle 6-persoonsstoeltjeslift.

Nieuwe verbindingslift maakt skigebied Leysin aantrekkelijker

De nieuwe 4-persoonsstoeltjeslift Le Fer – Brion – Tête d’Aï zorgt voor meer comfort in het skigebied van Leysin, dat in de Alpes Vaudoises ligt. Deze snelle installatie vervangt twee stoeltjesliften en verbindt de sectoren Les Fers en Berneuse. Ten opzichte van de oude lift naar Mayen is het traject verlengd tot aan Tête d’Aï. Hierdoor hoeven wintersporters niet meer te ‘prikken’ als zij naar Berneuse willen. Dankzij een speciaal tussenstation blijft het mogelijk bij Mayen uit te stappen.

Meer nieuwe liften in Zwitserse skigebieden

  • in het skigebied Obersaxen (Graubünden) vervangt een snelle 4-persoonsstoeltjeslift de sleeplift van Misanenga naar Untermatt
  • in het Zwitsers/Oostenrijkse skigebied Samnaun/Ischgl vervangt een snelle 6-persoonsstoeltjeslift met zitverwarming de bestaande stoeltjeslift naar de Palinkopf
  • in Sörenberg vervangt een snelle 4-persoonsstoeltjeslift de oude stoeltjeslift en sleeplift van Eisee naar de Rothorn. Het is de eerste etappe van het grotere ‘project Rothorn’, waarbij beide skigebieden van Sörenberg aan elkaar gekoppeld worden.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.