Gemeente Zederik opent innovatieve fietsroutes met geschiedenis

Wethouder Wim Mulckhuijse opende gisteren twee nieuwe fietsroutes door de gemeente Zederik. Eén fietsroute heeft als thema de geschiedenis van de gemeente Zederik, de andere fietsroute loopt rond en door natuurgebied de Zouweboezem. Deze fietsroutes zijn ontwikkeld door gemeente Zederik en een lokale ondernemer.

fietsnetwerk-wapi

Omdat er in de gemeente nog niet veel fietsroutes waren, heeft de gemeente Zederik besloten om deze met een aantal partners te ontwikkelen. Hierdoor kan zowel de dagrecreant als de verblijfstoerist nu een extra activiteit toevoegen aan zijn of haar verblijf in de omgeving van Zederik.

Fietsroutes

Er zijn twee fietsroutes van respectievelijk 23 en 38 kilometer ontwikkeld. Beiden bestaan uit het fietsknooppunten routesysteem, gecombineerd met afstapmomenten bij historische plaatsen en bij lokale ondernemers. Fietsers komen onder meer langs historische gebouwen, natuurgebieden en boerderijen. Het thema richt zich op de historie van de omgeving en de bijzonder plaatsen die elk hun eigen verhaal hebben.

 

 

Direct digitaal beschikbaar

De fietsroutes zijn toegevoegd aan de gebruiksvriendelijke Fietsnetwerk App. Tijdens het fietsen ontvangt de gebruiker extra informatie over hoogtepunten langs de route. Op deze wijze kan de beleving op een hoger niveau worden getild en kunnen overheden en routebureau ‘s de fietsroutes monitoren op bijvoorbeeld het gebruik van de fietspaden en bezoeken aan lokale ondernemers.

 

 

De fietsroutes zijn tevens in PDF en GPX formaat beschikbaar op de website van Fietsnetwerk.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.