Interessante activiteiten tijdens Maand van de Geschiedenis Flevoland

Tal van leuke activiteiten in Flevoland. 1 oktober start traditiegetrouw de Maand van de Geschiedenis in Nederland. Ook in Flevoland vindt een dertigtal leuke en interessante activiteiten plaats.

de-polderjpg

Urk

Zo organiseert Urk op diverse dagen in oktober interessante lezingen, kun je op alle zaterdagen in oktober een ginkiestocht doen of de vuurtoren beklimmen en kun je zelfs tijdens een workshop een Urker trui leren breien. Ook Werelderfgoed Schokland organiseert diverse activiteiten. Van rondleidingen tot workshops archeologie. En ook Batavialand doet mee met een tweetal archeologiedagen waar o.a. archeologen vertellen over hun vondsten en waar je ook eigen vondsten kunt laten beoordelen.

 

 

De dag van de Stadswandeling

Verder organiseren de Flevolandse bibliotheken interessante lezingen en organiseren zij op 21 oktober in iedere gemeente ‘De dag van de Stadswandeling’. ‘De’ manier om van alles te weten te komen over de geschiedenis van jou gemeente.

 

 

Bovenstaande activiteiten zijn slechts een greep uit het totale aanbod.

Oktober

De maand oktober is landelijk uitgeroepen tot de Maand van de Geschiedenis. Door heel Nederland organiseren musea, bibliotheken en overige culturele instellingen allerlei boeiende activiteiten voor jong en oud. Toerisme Flevoland zorgt als coördinator voor Flevoland voor de bundeling van alle activiteiten en gezamenlijke promotie.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.