Opening Temmend Terras bij Bistro Bar Calypso

Blikvanger, uniek, ludiek, techniek, gemoedelijk. Op vrijdag 29 september wordt om 16u het allereerste Temmende Terras ter wereld geopend bij Bistro Bar Calypso op Stratumseind.

Unieke samenwerking

Dit terras is het resultaat van een unieke samenwerking tussen Eindhovense ontwerper Aart van Asseldonk en horecaondernemer Louis Croonen waarbij bovengenoemde woorden als vertrekpunt hebben gediend. Samen hebben zij nagedacht over wat voor soort terras een positieve sfeer oproept op Stratumseind, en ervoor kan zorgen dat er ook overdag en doordeweeks meer mensen de straat weten te vinden.

Aantrekkelijker en veiliger

Het Temmend Terras maakt onderdeel uit van Stratumseind 2.0 in Eindhoven. Binnen dit project werken ondernemers, gemeente, brouwerijen en vastgoedpartijen met elkaar samen om het Stratumseind nog aantrekkelijker en veiliger te maken en de (uitgaans)sfeer en daarmee het gedrag van de gebruikers van de ruimte positief beïnvloeden.

 

 

Welk eindplaatje we met alle partijen willen bereiken is vastgelegd in het document ‘Stratumseind anno 2018’. Hierin staan 4 strategielijnen beschreven. Het Temmend Terras maakt deel uit van de strategielijn ‘Safe & Sound’, waar de reeds uitgevoerde projecten als ‘gevelverlichting’, ‘vergroening’ en ‘horecastewards’ ook toebehoren.

Wetenschappelijk

In de ontwerpfase waren ook wetenschappers betrokken (criminologen en omgevingspsychologen), die onderzoek hebben gedaan naar wat Stratumseind nodig heeft om er een nog fijnere verblijfsplaats van te maken. Het terras is financieel ondersteund door een cofinanciering uit het impulsgeldenprogramma van de provincie Noord-Brabant via het bkkc (brabants kenniscentrum voor kunst en cultuur), door impulsgelden van de Metropoolregio Eindhoven (MRE), BIZ en Bavaria. De gemeente Eindhoven faciliteert en wil graag proeftuin zijn voor dit soort experimenten.

 

 

Het terras bij Bistro Bar Calypso is gebouwd door firma Xterior en Bax Metaal in Bergeijk. Het is hiermee een mooi Brabants project geworden: van ontwerp tot realisatie. Adviesbureau Stad&Co, in opdracht van gemeente Eindhoven projectleider van Stratumseind 2.0, kijkt samen met partijen in de straat naar een mogelijk vervolg op het project, zodat ontwerpers en ondernemers ook andere delen van Stratumseind nog aantrekkelijker kunnen maken.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.