Op deze 3 wintersportbestemmingen moet je echt een keer geweest zijn

Na de zomer komt natuurlijk niet meteen de winter, maar breekt wel de tijd aan om je eens te oriënteren op een geschikte bestemming voor je wintersportvakantie. We delen hier 3 plaatsen waar je gegarandeerd een fantastische wintersport zal beleven!

ski-ischgl

Val Thorens, Frankrijk

Deze had je vast wel verwacht in het lijstje met top-wintersportbestemmingen. Val Thorens staat namelijk bekend om de grote hoeveelheid pistes en uitgebreide après-ski-mogelijkheden, en komt in menig lijstje met wintersportbestemmingen voor. Val Thorens ligt in de Franse Alpen op ongeveer 2300 meter hoogte en is daarmee het hoogstgelegen wintersportresort in Europa. Het is een erg populaire bestemming voor jong en oud en er is dus voor alle leeftijdsgroepen genoeg entertainment te vinden.

 

 

De pistes bieden qua niveaus veel variatie, waardoor zowel de beginnende als de meer ervaren skiër of snowboarder hier met plezier kan afdalen. En wist je dat je in Val Thorens ook prachtige wandelingen kunt maken? Er zijn verschillende routes die je door de bergen heen leiden. Als je van plan bent om in dit gebied te gaan wandelen, dan is het belangrijk dat je over de juiste schoenen beschikt. De wandelschoenen die je namelijk normaliter gebruikt, zullen niet altijd geschikt zijn voor een wandeling in de bergen en in de sneeuw. In dit artikel vind je de informatie en tips die je nodig hebt om de juiste schoenen te kiezen en mee te nemen op je reis.

 

LEES OOK DIT: Ga roadtrippen langs de bloemenvelden in Frankrijk bij Flower Campings

 

Ischgl, Oostenrijk

In Oostenrijk ligt in het prachtige berggebied Tirol het dorp Ischgl. Met meer dan 175 kilometer aan piste en 80 verschillende routes is dit gebied een uiterst geschikte wintersportbestemming. Vooral de meer ervaren wintersporter zal hier aan zijn trekken komen en genoeg uitdaging op de helling vinden. Behalve om de uitdagende pistes, staat Ischgl ook bekend om het uitgaansleven. De après-ski wordt elke avond volop gevierd. Wil je naar Ischgl, dan kan dat al vroeg. Op donderdag 23 november opent Ischgl de pistes namelijk al met een groots feest.

top-of-the-mountain-popeningsconcert-ischgl-foto-paznaun

Selva, Italië

Het dorpje Selva in Italië, in het Duits ook wel Wolkenstein genoemd, biedt een prachtige omgeving voor je wintersportvakantie. Het plaatsje ligt namelijk aan de voet van het Sella Massief, onderdeel van de Dolomieten, die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan. Er zijn zowel blauwe, rode als zwarte pistes te vinden, waardoor deze bestemming geschikt is voor verschillende niveaus. Het Italiaanse dorpje is vooral populair onder stellen boven de dertig en groepen vrienden. Selva is vergeleken met Ischgl en Val Thorens een wat rustigere plaats. Toch zijn er naast het afdalen van de pistes genoeg andere activiteiten die je kunt doen. Zo kun je nagenieten in het solarium of in de sauna, indoor tennissen of schaatsen op de ijsbaan.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.