Ernst de Corte brengt ‘Het lied van mijn vader’ naar Museum Klok & Peel

Een kalende man achter een vleugel en bij hem naast het pianokrukje een kleine jongen in korte broek. Die kleine jongen is nu zelf een kalende man en achter de vleugel zit een ander. Toch lijkt er niet veel veranderd voor Ernst de Corte. Onder pianobegeleiding van Guus Westdorp zingt hij liedjes van wijlen zijn vader Jules de Corte.

Ernst de Corte brengt 'Het lied van mijn vader' naar Museum Klok & Peel

Zondagmiddag 24 september is het duo De Corte/Westdorp te zien en te horen in de Oranjerie van Museum Klok & Peel in Asten.

Ernst de Corte

Ernst de Corte is dus de zoon van de beroemde liedjesmaker Jules de Corte. Zijn muzikale roots liggen in de klassieke gitaarmuziek. Zijn liefde voor Balkanklanken en voor het lichte genre zorgden voor muzikale verbreding én voor een mooie muziekcarrière. Ernst de Corte maakte concertreizen met diverse ensembles en bands. Met ‘Het lied van mijn vader’ maakt hij de cirkel rond. Zijn vader Jules, geboren in de Peel, neemt een bijzonder plaats in in de Nederlandse liedkunst. Hij schreef talloze liedjes met kritische of juist humoristische inslag over thema’s die ruim 20 jaar na zijn dood nog steeds actueel zijn: milieu, geloof, oorlog en vrede, de commercialisering en verharding van de maatschappij.

 

 

Liedjes als ‘Ik zou wel eens willen weten’ en ‘Hallo koning Onbenul’ behoren tot het ijzeren repertoire. In ‘Het lied van mijn vader’ brengt Ernst het oeuvre van Jules opnieuw tot leven, zowel bekende als onbekende liedjes.

 

 

Ernst komt graag naar Klok & Peel omdat het hem eraan herinnert dat zijn vader een enorm liefhebber was van klokken en carillons. Jules heeft er vele liedjes over geschreven en in Helenaveen is een carillon naar hem vernoemd. Zijn grootvader Peer was juist een man van de Peel. Pianist/componist Guus Westdorp deelt de passie van Ernst voor het Nederlandse Lied. Hij werkte met o.a. Toon Hermans en Liesbeth List en was ook drie seizoenen lang verbonden aan een hommage aan Ramses Shaffy.

Concertcyclus Klok & Peel

Concertcyclus Klok & Peel. Ernst de Corte en Guus Westdorp met ‘Het lied van mijn vader’. Zondagmiddag 24 september vanaf 14.00 uur in de Oranjerie van Museum Klok & Peel aan de Ostaderstraat in Asten. Het museumkaartje is het entreebewijs.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.