Trekkershutten steeds populairder bij buitenlandse toerist

Steeds vaker verblijven buitenlandse toeristen in een Trekkershut in de Benelux. De recreatieondernemers die zijn aangesloten bij het Trekkershuttennetwerk geven aan dat zij dit jaar meer internationale gasten hebben ontvangen dan ooit. Ook in de verkoop van de Trekkershuttenkaart is een toename te zien in verkoop aan buitenlandse gasten.

Trekkershutten DeGroeneKoepel

Vertaling Trekkershutten

De website is nu vertaald in de talen Engels, Frans en Duits. Buitenlandse gasten kunnen zo in hun eigen taal informatie vinden over het netwerk van Trekkershutten in de Benelux en net over de grens in Duitsland. Daarmee speelt Stichting De Groene Koepel, te gast in de natuur, beheerder van het keurmerk Trekkershutten, in op het groeiende aantal buitenlandse gasten die de Benelux ontdekken als vakantiebestemming.

 

 

Erkende Trekkershutten

Het netwerk van Trekkershutten in de Benelux is uniek; er bestaat nergens anders zo’n uitgebreid netwerk dat door één organisatie wordt onderhouden. Trekkershutten zijn bij uitstek geschikt voor de rondtrekkende fietser en wandelaar. Geïnspireerd door de Zweedse Stuga’s zijn ruim dertig jaar geleden de eerste Trekkershutten geplaatst in de Nederlandse provincies Overijssel en Gelderland.

 

 

Al snel heeft het netwerk zich verspreid over heel Nederland, Vlaanderen en Luxemburg. Door de jaren heen zijn de Trekkershutten nog steeds populair bij vele toeristen. Niet alleen fietsers en wandelaars maken er gebruik van. Ook voor korte uitjes zoals festivalbezoek en stedentrips is een Trekkershut ideaal gebleken. En nu wordt het netwerk steeds meer ontdekt door de internationale gasten.

De Groene Koepel

Het netwerk van Trekkershutten wordt beheerd door Stichting De Groene Koepel, te gast in de natuur. In de huidige, sterk veranderende recreatiemarkt zet De Groene Koepel zich in voor de ‘groene verblijfsaccommodaties’. Onder de vier kernwaarden natuurbeleving, duurzaamheid, cultuurhistorie en maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) zijn binnen De Groene Koepel vertegenwoordigd: de Natuurkampeerterreinen, de GroepsNatuurkampeerterreinen en de Trekkershutten.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.