Rijksmuseum versiert bagageband Schiphol met Nederlandse kunstwerken

Reizigers die aankomen op Amsterdam Airport Schiphol worden bij het ophalen van hun koffers getrakteerd op een rollende kunstgeschiedenisles. De 73 meter lange bagageband 16 in hal 3 is volledig versierd met 45 topstukken uit het Rijksmuseum.

De RIJKS bagageband 16 in  Aankomsthal 3

De RIJKS bagageband 16 in Aankomsthal 3

Een overzicht van de Nederlandse kunstgeschiedenis, van de middeleeuwen tot nu, trekt aan de wachtende reizigers voorbij. In de carrousel zijn werken opgenomen van onder andere Geertgen tot Sint Jans, Jan Mostaert, Rembrandt van Rijn, Johannes Vermeer, Vincent van Gogh, Gerrit Rietveld en Karel Appel.

Dependance

De bagageband is gemaakt ter gelegenheid van het onlangs geopende Rijksmuseum Schiphol, een dependance met tien 17de-eeuwse schilderijen en een Delftsblauw tegeltableau. Het Rijksmuseum hoopt met de aanwezigheid op de luchthaven een groter publiek te laten genieten van kunst en te verleiden tot een museumbezoek.

Holland Boulevard, Schiphol.

 

 

De Rijksmuseum bagageband is bedacht door Skipintro en ontworpen door Irma Boom. Bekijk de video hier onder:

 

 

Ontvang dagelijks het laatste nieuws

Ontdek elke dag gratis een samenvatting met het laatste nieuws en actuele events van wereldwijde bestemmingen. (en we sturen geen spam)

Comments are closed.