Uniek IGC Pop-UP Museum opent op 16 en 17 september de deuren

Iedere Amsterdammer is wel vertrouwd met de gebouwen rond de Dam. De meeste panden hebben een openbare functie en kennen geen geheimen. Dat geldt alleen niet voor het monumentale hoekpand Dam nr. 27, waar op de eerste en tweede verdieping de Koninklijke Industrieele Groote Club zetelt. Deze vereniging heeft een historie van meer dan een eeuw en is op doordeweekse dagen als businessclub en sociëteit exclusief toegankelijk voor leden.

IGC Pop-Up Museum Amsterdam

Afronding meerjarige restauratie

Afgelopen zomer is een meerjarige restauratie afgerond met onder andere de vernieuwing van het restaurant tot eigentijdse Eetzaal en nieuwe wandbekleding die de klassieke Clubzaal kenmerkt. De wandbekleding is het resultaat van een uniek staaltje vakmanschap; het ontwikkelings- en maakproces duurde vier jaar om de kwaliteit en uitstraling van de originele bespanning uit 1916 te evenaren. Eigenlijk kan de sociëteit met zijn karakteristieke interieur wedijveren met de musea in de directe omgeving. Voor één weekend gaat dat ook gebeuren.

 

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.