Man ontspan en luister naar je vrouw!

Het is zomer in Nederland. Dat houdt in: regen in combinatie met pollenpieken, heiige nachten en avonden die eerder koel zijn dan zwoel. De zomer is ook het moment om je koffer vol te stoppen met alle boeken die je nog niet gelezen hebt en die nieuwe top uit de sale dat goed zal staan met je mooi gebruinde huid om dan tot de conclusie te komen dat de vakantie dit jaar toch écht heel heerlijk gaat worden.

Niets is natuurlijk minder waar. Met vakantie gaan is een van de meest stressvolle ondernemingen van het jaar. Wanneer je in paniek op een overvol Schiphol staat, tussen de andere levensgenieters, gelukkige gezinnen en hippe reizigers, stijgt je stresshormoon naar een hoogtepunt.

Voorkom vakantiepiekstress

Maar hoe kun je dan wel je rust pakken zonder dat je er bijna aan bezwijkt? Droomparken heeft een onderzoek laten uitvoeren naar de vrijetijdsbehoeften van mensen, en hieruit blijkt dat vrouwen meerdere malen per week denken aan een weekendje weg. En is dat nou niet precies de juiste remedie tegen die vakantiepiekstress?

 

 

In plaats van dat je één keer per jaar drie weken met vakantie gaat, vertrek je samen met je lief heel regelmatig voor een kort weekendje weg. Geen stress. Helaas denken mannen daarentegen maar eens per maand aan een weekend ertussen uit. Dus man, doe wat je vrouw wil en verras haar op een weekendje weg. En dan is het helemaal heerlijk om naar een plek te gaan waarvoor je weinig spullen nodig hebt, binnen een paar uur rijden van je huis en die ook niet een gitzwarte uitstoot geeft op je ecologische omgeving. Dat alles komt samen in een zogenaamde ‘tiny house’.

 

 

Droomparken biedt ook ‘tiny houses’ aan, een trend die is overgewaaid uit de Verenigde Staten. Door optimaal gebruik te maken van de ruimte, zijn deze woningen met een klein oppervlak van alle gemakken voorzien. De huisjes zijn duurzaam ingericht met gebruik van palletkachels, elektrische verwarming en zonnepanelen. Daarnaast grenst de woning aan een binnenplaats waar samen met enkele, (niet gestreste) buren, gebruik gemaakt kan worden van een grote barbecue en verwarmd bubbelbad. Ontspanning gegarandeerd dus. Een tiny house heeft alle ingrediënten voor een ontspannen weekend weg. Marco Budding, Droomparken:

“Tiny Houses zijn ideaal voor mensen die een weekendje tot rust willen komen in de natuur. Deze nieuwe trend sluit goed aan bij de behoefte aan een eenvoudiger leven met minder spullen en het beperken van de ecologische voetafdruk.”

Volledige ontspanning is voor Nederlanders de voornaamste reden om er een weekend tussenuit te gaan (83,9%). De tijd die je dan weg bent, brengen de meesten (83.5%) dan weer het liefst door met vrienden en/of familie. Wegdutten op de bank doen we dan weer liever niet. Bijna de helft van de ondervraagde Nederlanders (43.5%) zoekt de actie op! En het merendeel (70.5%) gaat dan ook het liefst naar een natuurlijke omgeving waarin volop gewandeld en gefietst kan worden. Maar er zijn wel grenzen aan deze ‘back to nature’ roep, want ruim 70 procent vindt het pas echt heerlijk ontspannen als er ook goede restaurants en terrassen in de buurt zijn. Dus geen zin in stress, maar wel zin in vakantie? Boek dan nog vandaag jouw perfecte ‘tiny house’ voor een fijn ontspannen vakantiegevoel!

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.