Sneak preview op de Marker Wadden

Het nautische samenwerkingsverband NAUPAR organiseert, samen met Natuurmonumenten, op zaterdag 23 en zondag 24 september een zeiltocht naar de nieuwe Marker Wadden. Deelnemers aan de zeiltocht kunnen dan alvast één van de vijf eilanden bekijken en sfeer proeven. Bijzonder, want voor het grote publiek zijn de Marker Wadden pas toegankelijk vanaf 2018.

Vanwege de verwachte drukte zet NAUPAR één van hun grootste driemasters in: de Abel Tasman. Hiermee varen zij zowel op zaterdag als op zondag naar het enige eiland van de Marker Wadden dat voor publiek toegankelijk wordt. Geïnteresseerden kunnen dan alvast een voorproefje krijgen van wat het eiland volgend jaar allemaal te bieden heeft.

Op expeditie naar een nieuw stukje Nederland

Op dit moment zijn de Marker Wadden nog volop in aanleg en is het bezoek meer een expeditie dan een rustige vogelspot- of wandeltocht. Voor iedereen die zich aanmeldt geldt dan ook: bergschoenen, wandelschoenen of laarzen aan, want het eiland is officieel nog een bouwplaats. Zonder aangelegde paden, verharde wegen of mooie vogelkijkhutten. Dat komt allemaal nog, maar nieuwsgierige avonturiers kunnen alvast een kijkje nemen in dit nieuwe stukje Nederland.

 

 

Natuurherstel door aanleg van Marker Wadden

De Marker Wadden worden gevormd door vijf eilanden, waarvan er slechts één toegankelijk wordt voor publiek. Hier komen recreatiemogelijkheden, een haven, een strand en wandelpaden.

 

 

Samen met de andere vier eilanden gaan zij een belangrijke functie voor de natuur vervullen: het herstellen van het natuurlijke evenwicht onder water. Op dit moment verstikt een dikke slibdeken het bodemleven. Bovendien komen er door gebrek aan oevers en ondieptes minder vissen, waterplanten en schelpdieren voor. En dat zorgt er weer voor dat de vogelstand al twintig jaar achteruit holt in het gebied.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.