Succesvolle eerste editie Dutch Motorcycle Festival

Maar liefst 5.000 motorliefhebbers kwamen zaterdag 26 augustus naar Vliegveld Twenthe Evenementenlocatie -bij Enschede- naar het eerste Dutch Motorcycle Festival. Het draaide daarbij vooral om motorrijden en alles wat daarbij hoort, maar net zo goed om het ‘festivalgevoel’ met ontspanning, eten en drinken en goede muziek. Malou Peters, organisator van Dutch Motorcycle Festival, kijkt terug op een succesvolle eerste editie: “Vanuit heel Nederland kwamen motorrijders samen op deze unieke locatie om te genieten van dit spiksplinternieuwe festival en het prachtige weer. Met deze eerste editie hebben we een stevige basis gelegd voor de toekomst.”

Motorliefhebbers verzamelden zich al ver voor opening voor de toegangspoorten om als eersten naar binnen te mogen. Het overgrote deel van de bezoekers kwam daarbij natuurlijk zelf op de motor, wat voor een machtige stroom met motorrijders zorgde. Van de duizenden motoren werden er honderden midden op ‘de Strip’ van het festivalterrein geparkeerd, waardoor de voormalige startbaan het kloppend hart van motorrijdend Nederland werd.

Aansprekend en divers programma

De bezoekers waren vol lof over de eerste editie. Eén van de reacties: “Lekkere muziek, goed eten, aardig wat standjes en shows. Prachtig weer en natuurlijk heel erg veel motoren. Was fantastisch!” Het diverse programma sprak aan. Onder begeleiding werden de nieuwste modellen getest rondom het terrein van het vliegveld en scheurden kids de hele dag rond op minibikes en -quads. Ook vielen de stunts en motorshows goed in de smaak. Bezoekers liepen onder andere massaal uit om een glimp op te vangen van de Globe of Speed en de enorme burnouts die de Dragracer maakte.

 

 

Niet alleen ervaren motorrijders reisden af naar Vliegveld Twenthe Evenementenlocatie, ook mensen die nog niet in het bezit zijn van een rijbewijs kwamen naar Dutch Motorcycle Festival om hun eerste motorrijles te volgen bij BOVAG Try the Bike.

 

 

Bezoekers bewonderden uitgebreid elkaars motoren, genoten van muziek van onder meer The Originals en The Heinoos, aten een lekkere hap bij één van de foodtrucks en ontspanden in hangmatten en op de vele terrassen. Veel bezoekers waren enthousiast over de relaxte festivalsfeer. ‘DMF’ onderscheidt zich met de combinatie van motorevent en volledig festival met muziek en horeca dan ook van alle andere motorevenementen in Nederland en daarbuiten.

MOTORbeurs Utrecht 2018

Kun je nu al niet wachten op het volgende motorfeest? Houd dan 22 tot en met 25 februari vrij en zet MOTORbeurs Utrecht 2018 in je agenda. De kaartverkoop start begin november.

Dutch Motorcycle Festival

Dutch Motorcycle Festival is er voor iedereen met een motorhart. Het is dé plek waar je oude motorvrienden ontmoet en nieuwe vrienden maakt. De eerste editie van Dutch Motorcycle Festival vond plaats op een legendarische, ruige locatie; Vliegveld Twenthe Evenementenlocatie in Enschede. De organisatie is in handen van de makers van MOTORbeurs Utrecht, de grootste motorbeurs van Nederland. Meer informatie is te vinden via www.dutchmotorcyclefestival.nl. Kijk ook op Facebook www.facebook.com/DutchMotorcycleFestival.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.