Kom deze herfst genieten aan de Moezel: wijnhuisjes, traditionele wijnfeesten en vakantie bij de wijnboer

Het Moezelgebied is de oudste wijnstreek van Duitsland, die wereldberoemde topwijnen voortbrengt. Een regio om volop te genieten van je vakantie.

Te gast bij de wijnboer

Even stoppen bij de wijnboer is een oude traditie in het Moezelgebied. In de traditionele ‘Straußwirtschaften’, de wijnhuisjes bij de wijnboer, kan men in een gezellige, persoonlijke sfeer heerlijke wijnen proeven en kennismaken met typische Moezelgebruiken. Een krans of een takkenbos boven de deur geeft aan dat de boerderij zijn eigen wijn verkoopt. Hier kan men op een prettige en ongedwongen manier kennis maken met druivensoorten en verschillende wijnsoorten uit de regio, waarbij typische streekgerechtjes worden geserveerd.

 

 

Een specialiteit die alleen maar tijdens de druivenoogst wordt geschonken, is de ‘Federweißer’. Deze zeer jonge wijn, eigenlijk druivenmost die net begint te gisten, is gemakkelijk te herkennen aan zijn troebele kleur en heeft een geheel eigen smaak die elke dag weer anders is. Er worden hartige spekkoekjes en uienquiche bij geserveerd.

 

 

Typische wijnfeesten

Tot midden november vinden de oergezellige Federweißer-feesten aan de Moezel plaats. Van 22 tot en met 24 september viert Traben-Trarbach zijn eigen Federweißer-feest, waarbij de druiven op traditionele wijze worden geperst. Meer Federweißer-feesten zijn er in Klotten (29 september t/m 1 oktober), Cochem (3/4 november en 10/11 november), Kröv (6/7 oktober) en Zell (13 t/m 15 oktober).

Wijnvakantie in het Moezelland

Wie precies wil weten hoe het er op een wijnboerderij aan toegaat, moet eens een wijnvakantie meemaken. Op de vijfdaagse wijnreis leer je alles over het leven op de wijnboerderij, waarbij een wijnproeverij, een bezichtiging van de wijnkelder en specialiteiten uit de Moezelstreek zijn inbegrepen. Vanaf 256 euro per persoon. Zelf de handen uit de mouwen steken? De traditionele druivenpluk met schaar, emmer en ‘Butt’ (een hoog vat, dat op de rug wordt gedragen en waarin de volle emmer wordt leeggeschud) vindt overal aan de Moezel plaats en extra handen zijn altijd welkom. Ook tegenwoordig nog helpen veel familieleden en vrienden mee bij de druivenoogst. Informatie en reserveren: Mosellandtouristik GmbH, tel. +49 (0)6531-9733-0, info@mosellandtouristik.de en op www.mosellandtouristik.de

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.