38ste editie Internationaal Vuurwerkfestival Scheveningen trekt ruim 330.000 bezoekers

De 38ste editie van het Internationaal Vuurwerkfestival Scheveningen was een groot succes met ruim 330.000 bezoekers. Vuurwerkliefhebbers uit binnen- en buitenland waren massaal afgereisd naar de badplaats om te genieten van 8 spectaculaire vuurwerkshows met vanavond de shows van Portugal en Spanje als hekkensluiters van het programma.

Men genoot twee weekenden lang volop op en rond de boulevard van muzikaal entertainment en de prachtige vuurwerkshows, die de lucht van Scheveningen tussen de klok van 21.45u en 22.30u kleurde. Acht landen, waaronder Nederland, Polen, Japan, België, China, Frankrijk, Portugal en Spanje, gingen de strijd met elkaar aan in de verkiezing van mooiste landenvuurwerkshow. Uiteindelijk ging Spanje er met de titel vandoor. De winnaar van dit jaar mag de titel tijdens de volgende editie wederom verdedigen.

 

LEES OOK DIT: TEXT

 

Indrukwekkende 1 minuut stilte

“Met trots blikken wij terug op twee vuurwerkweekenden met fantastische vuurwerkshows. De sfeer op en rond de boulevard was goed. Na de vuurwerkshow van Portugal volgde, voorafgaand aan de vuurwerkshow van Spanje, een indrukwekkende 1 minuut stilte ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de aanslag in Barcelona. Daarna heeft het team van Spanje een prachtige show neergezet”, aldus Bjorn van Dijl, voorzitter van het Internationaal Vuurwerkfestival Scheveningen.

1 minuut stilte

1 minuut stilte

Spectaculair vuurwerkshows van hoog niveau
Van Dijl vervolgt: “Ieder jaar proberen we de beste aanmeldingen en dito shows te selecteren voor deelname aan het Internationaal Vuurwerkfestival Scheveningen. De shows waren bijzonder goed dit jaar. België en Spanje hebben zelfs hun schietlijst hier en daar aangepast door bijvoorbeeld de vuurwerkshow van China die vorige week aan de beurt was en hoge ogen gooide. Stevige competitie dus dit jaar met Spanje als terechte winnaar. We danken alle samenwerkingspartners en sponsoren die deze editie mede mogelijk gemaakt hebben.

 

 

Ook bedanken wij in het bijzonder jurylid Willem van Wetering, die dit jaar afscheid neemt als voorzitter van de jury, voor zijn jarenlange vakkundige jurybijdrage. Jurylid Michael van der Laarse (bekend van Vuur & Licht Aalsmeer) neemt na 5 jaar plaats genomen te hebben in de jury de voorzittershamer van Willem van Wetering over. We hebben er weer een geweldig evenement van gemaakt”, aldus Bjorn van Dijl, voorzitter van Stichting Internationaal Vuurwerkfestival Scheveningen.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.