Logis Hotels host WK tafel-ijshockey in Camperduin

IJshockey, op het strand? Deze zomer kan het. Op maandag 28 augustus gaat in en om Logis Strandhotel Camperduin het wereldkampioenschap tafel-ijshockey van start. Dit jaarlijkse WK vindt voor het eerst plaats in de Nederlandse badplaats en trekt internationale deelnemers uit onder andere Nederland, Duitsland en Zwitserland.

De speellocaties – van strandpaviljoen Struin tot lagune en van dijk tot hotel – liggen middenin het unieke Hollandse kust- en polderlandschap. Logis Strandhotel Camperduin staat al 30 dertig jaar in deze prachtige omgeving en verwelkomt fans, spelers en geïnteresseerden deze zomer aan de ijshockeytafel. Wie weet kijken we op vrijdag 1 september wel een zinderende WK-finale tussen Nederland en Duitsland…

IJzige spelspanning

Tafel-ijshockey is een zeer internationaal spelletje dat al jaren ijzige spanning over de wereld verspreidt. De ruim 10.000 spelers komen uit 25 verschillende landen en zijn vol vuur, enthousiasme en passie. Het jaarlijkse wereldkampioenschap wordt steeds in een ander land georganiseerd en dit jaar is Nederland aan de beurt. Van maandag 28 augustus tot en met vrijdag 1 september staat alles in Strandhotel-Camperduin dan ook in het teken van het WK 2017. Op de struin, in de lagune, op de dijk en in het hotel – overal wordt fanatiek geijshockeyd. Bij het spel worden geen echte pucks, maar oude Duitse marken als puck gebruikt, die spelers met vingervlugge handigheidjes in het doel moeten manoeuvreren. Twee keer een helft van tien minuten topspanning en de winnaar van de pot is bekend.

 

 

Het WK Tafel-ijshockey is dit jaar wel op een hele mooie locatie neergestreken. Logis Strandhotel-Camperduin in Schoorl kijkt uit over de kustlijn, de dijk en de unieke strandlagune. In dit heerlijke Logis Hotel slaap je middenin de duinen, meteen aan het strand. Deelnemers aan het WK en hun entourage overnachten in de mooie hotelkamers, appartement en luxe suites die het hotel rijk is. Na een dag vol topprestaties en gezonde zeelucht, is het heerlijk genieten van streekgerechten, geserveerd in het zonnetje. Het strand en de duinen van Camperduin zijn gloednieuw, door het opspuiten van 30 miljoen kuub zand heeft Nederland er hier 400 voetbalvelden grond bijgekregen. Een absolute bezienswaardigheid, waar ook zeehonden dankbaar gebruik van maken om lekker in het zonnetje op uit te rusten. Of zouden ze voor het WK komen?

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.