Stoer op pad met de tenttrailer

Ze zijn er écht en het worden er steeds meer: vouwwagens die je kunt opzetten voor de toeschouwers drie keer met hun ogen hebben geknipperd. Tenttrailers worden ze genoemd, met slimme opzetsystemen en een stoere uitstraling: ongebleekt katoen in combinatie met carbon tentstokken en robuust aluminium traanplaat die de aanhanger onverwoestbaar maken. Op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs (11 t/m 15 oktober) zijn bijna alle merken te vinden.

De vouwwagen 2.0

Comfortabele lattenbodems, ademend tentdoek, aparte kinderkamers en buitenkeukens die zelfs de verwende hobbykok laten watertanden: de vouwwagen 2.0 is bezig met een inhaalslag. Naast vertrouwde merken als Camp-let, Euro Camper, Cabanon en Holtkamper zien steeds meer nieuwe merken het daglicht, zoals het Duitse Campwerk en 3Dog, maar ook het Nederlandse Campooz en Outrex. En vorig jaar werd Alpenkreuzer nieuw leven ingeblazen. Stuk voor stuk merken die straks hun nieuwste modellen tonen tijdens hét kampeer-event van Nederland, in de Jaarbeurs te Utrecht.

 

 

Het wordt nog vaak genoemd als dé charme van kamperen: slapen onder tentdoek. Nederland telt zo’n 3 miljoen fanatieke kampeerders en de vouwwagen is niet weg te denken op de camping. En op de snelweg, want een ander argument om met een vouwwagen op stap te gaan, is het gemak waarmee hij zelfs achter de kleinste auto’s hangt. Je voelt ‘m niet en tóch heb je alles bij je.

 

 

Tenttrailers doen qua uitrusting nauwelijks onder voor de caravan, maar ze trekken een eigen publiek: gezinnen die voor een derde van de prijs van een caravan op stap gaan met bijvoorbeeld een Camp-let vouwwagen (vanaf € 5.500). Of avontuurlijke 50-plussers die alle luxe aan boord willen hebben en kiezen daarom voor de Rolls Royce onder de vouwwagens, met een prijskaartje van bijna 20 mille: de Holtkamper Kyte, met z’n automatische opzet- en inklapsysteem, inclusief afstandsbediening.

 

 Aan innovaties geen gebrek in de vouwwagenwereld. Zoals het cabrio-dak van de Fat Freddy van Campooz. Waardoor je vanuit je bed naar de sterren kunt kijken. Straks allemaal te zien tijdens de Kampeer & Caravan Jaarbeurs, van 11 t/m 15 oktober (10 – 17 uur).

Over de Kampeer & Caravan Jaarbeurs

Van 11 t/m 15 oktober 2017 vindt de Kampeer & Caravan Jaarbeurs plaats, in de Jaarbeurs in Utrecht. De Kampeer & Caravan Jaarbeurs is hét begin van je kampeervakantie en de perfecte plek om je volgende roadtrip in te plannen. Naast caravans, vouwwagens, campers en (voor-)tenten zijn er ook volop kampeeraccessoires te vinden en kunnen bezoekers deelnemen aan allerlei activiteiten, zoals proefrijden met campers. Nieuw dit jaar zijn de glampingtenten, die compleet ingericht op campings staan.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.