DAY en Eindhoven Airport winnen Red Dot Award

DAY en Eindhoven Airport realiseren met het design voor het nieuwe vertrekgebied in de terminal van Eindhoven Airport een prijswinnende samenwerking. De jury van de Red Dot Award: Communication Design 2017 beoordeelden creatief werk van bureaus, designers en bedrijven uit meer dan 50 deelnemende landen.

Spatial Communications

Het ontwerp van DAY Creative Business Partners werd onderscheiden met de Red Dot Award binnen de ‘Spatial Communications’ categorie en onderstreepte daarmee de hoge kwaliteit van het design en de creatieve prestatie.

 

LEES OOK DIT: TEXT

 

Het team van DAY:

  • Gesina Roters (Creative Director)
  • Djaliza Bode en Niels Ploeg (Graphic Design)
  • Meta Wijnen en Julia Hausser (Interior Design)
  • Anna Aukes (Project & Account)

En vanuit Eindhoven Airport:

  • Olaf Broeders, Bas van Rijn en Martijn Blankemeijer (Projects & Facilities)
  • Eli Lejeune (Marketing & Customer Experience)

Eindhoven Airport verwacht in 2017 een passagiersgroei van 19% te realiseren: 5,7 miljoen passagiers die een gemakkelijke gebruikerservaring en moderne faciliteiten verwachten. DAY werd door Eindhoven Airport aangetrokken om de nieuwe merkpositionering ‘Always Easy’, waarbij gemak voor de passagier centraal staat, te vertalen naar een design voor verschillende tastbare onderdelen in de klantreis en creëerde een ‘Visie op ruimte en ervaring’ als blauwdruk voor toekomstige ontwikkelingen op en rondom de luchthaven.

Met deze visie in het achterhoofd ontwikkelde DAY het interieur en de branding van de nieuwe gate-omgeving in de terminal. Het design is gebaseerd op het Nederlandse landschap met geometrische vormen en een fris kleurenpalet.

De door DAY ontwikkelde ‘Visie op ruimte en beleving’ voor Eindhoven Airport dient de komende periode als leidraad om de ‘Always Easy’ positionering van de luchthaven door te vertalen naar diverse touchpoints op en rond de luchthaven. Hierin zijn visuele, functionele en sociale aspecten meegenomen om de moderne reiziger een zo prettig mogelijke ervaring te geven; van parkeren tot check-in tot verblijf bij de gates. Het ontwerp van de nieuwe gates met een herkenbare look & feel is de eerste uitwerking hiervan. Wij zijn zeer verheugd en trots dat ons design met een Red Dot Design Award is onderscheiden.

Passagiers zullen ‘Always Easy’ ervaren door het gebruik van kleurrijke zonering en de inzet van plezierige communicatie tools. Een onderscheidend lijnenspel is het sleutelelement in bewegwijzering, spatial branding, grafische taal en een speciaal ontwikkelde set aan iconen.

Als tweede luchthaven van Nederland hebben we als voordeel dat we compact en overzichtelijk zijn. We groeien echter snel en dan kan het waarmaken van onze ‘Always Easy’-belofte een uitdaging zijn. Samen met DAY hebben we een visie ontwikkeld op materiaal-, kleur- en lichtgebruik, waarbij we een focus hebben gelegd op het toevoegen van ‘gemaksbeleving’ aan het gebied rondom twee nieuw ontwikkelde gates. Het ontwerp hiervan is next level, dat wisten we al, maar dat dit is bekroond met een Red Dot Award is werkelijk fantastisch. Een prachtige erkenning voor onze gezamenlijk visie waarbij we als luchthaven onze nek hebben uitgestoken voor de passagier.

DAY en Eindhoven Airport zetten hun succesvolle samenwerking voort en werken aan de inrichting en uitstraling van nieuwe gates, retail & horeca gebieden, hospitality gebieden en bijbehorende services.

 

 

De prijsuitreiking voor de Red Dot Award: Communication Design 2017 zal plaatsvinden op 27 oktober 2017. Dit prijswinnende project van DAY Creative Business Partners en Eindhoven Airport zal daarnaast opgenomen worden in het Internationaal Jaarboek Communication Design 2017/2018. Dit zal gepubliceerd worden op 14 november 2017 en presenteert het beste wereldwijde designwerk.

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.