Ontdek struinend de lekkerste streekproducten tijdens een heerlijk landelijk dagje weg in het Groene Hart

Het is natuurlijk fijn om lekker te struinen of te fietsen langs de mooiste plekjes in het Groene Hart zoals de Reeuwijkse Plassen, historische stadjes als Gouda, Schoonhoven, Oudewater, Woerden en de Oude Hollandse Waterlinie. Maar: daar krijg je wel trek van! Gelukkig heeft deze groene oase in de Randstad u meer dan genoeg te bieden aan lekker eten en drinken.

Ontdek onderweg heerlijke streekproducten zoals Boskoopse blauwe bessen, molenbier uit Bodegraven, Stolkse geitenkaas en verse groenten en fruit uit Hekendorp. Met leuke en lekkere fietstochten zoals de IJs-Bier-Kaas Route en de Smikkel-Bikkelroute combineert u het actieve met het aangename en smult u van het Groene Hart!

Deze fietsroutes smaken naar meer


Trek er een mooie dag voor uit en fiets de Terrasjes Route die u langs het water van de Hollandsche IJssel, Lange Linschoten en Oude Rijn voert. Onderweg kunt u uitblazen in een theetuin, kersenboomgaard, ijssalon of terras aan het water of in de polder. “Leuk dat je hier op veel plekken kunt proeven van streekproducten zoals kaas en fruit! Met het vooruitzicht van iets lekkers fietsen de kinderen opeens veel harder” vertelt Marja lachend terwijl Bas en Tessa genieten van hun boerderij-ijsje. “Dit uitje smaakt naar meer. Als mijn vrouw en ik volgende keer samen op pad gaan, doen we de Picknick Route en bestellen we een picknickmand voor onderweg” voegt opa Kees toe. Ook de Bakkie Route is een smulroute om van te watertanden: ontdek al fietsend de smaken van het Nieuwkoopse Plassengebied; bonbons van paardenmelk, sappige kersen, frambozen en vijgen uit eigen kas, huisgemaakte taarten met biologische producten en vleeswaren die smelten op uw op tong.

 

 

Lekker kort van bodem tot bord


Fruit rechtstreeks kopen in de boomgaard, kaas meenemen van de boerderij waar de boerin net de kazen keert, lekkere jam en honing uitkiezen bij de landwinkel of genieten van een heerlijke lunch of diner bereid met streekproducten. In het Groene Hart proeft u smaakvol en ambachtelijk bereid voedsel dat zo vers mogelijk van de bodem op uw bord terecht komt. “Wij struinen graag lekkere foodadresjes af” vertelt Karel. “Ik vind het mooi om te zien waar mijn eten vandaan komt en het is vooral erg lekker.” Zijn vrouw Gea vult aan: “Als de kleinkinderen een dagje bij ons zijn, nemen we ze ook graag mee op onze ‘voedseltochten’ want er is altijd wat te beleven voor ze. Laatst waren we op Kaasboerderij De Graaf in Bodegraven waar de kinderen zelf koeien mochten melken. En op Boerderij Kromwijk in Cabauw fokken ze bijzondere smakelijke koeien beter bekend als Waardse runderen. Daar kun je ook overnachten in een hooiberghut. Dat gaan we zeker nog een keer doen.”

 

 

Smaakvolle evenementen en adressen


De vele lokale markten en evenementen zijn nog een extra reden om op culinair avontuur te gaan in het Groene Hart. Zo proeft u in het weekend van 26 en 27 augustus veel verschillende streekproducten tijdens de Groene Hart Zomerfair op Geertje’s Hoeve in Haarzuilens. Of kom op 30 september naar de Oogstmarkt van Bodem tot Bord op het GOUDasfalt terrein. Met meer dan 30 kramen uiteenlopend van zuivel, zoet, bier, planten, wol en ambacht tot aanschuiflunches, workshops en Foodexpedities. Er kan volop worden geproefd, uitgeprobeerd en gekocht. Volg de Facebookpagina ‘Van Bodem tot Bord’ en van ‘Struinen en Vorsen’ om op de hoogte te blijven van meer smaakvolle evenementen. Op de website vindt u alle informatie over bovengenoemde smulroutes, verkoopadressen van streekproducten en lokale eetgelegenheden in het Groene Hart.

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.